Bebeluş scăpat cu viaţă dintr-un avort

Bebeluş scăpat cu viaţă dintr-un avort

   Monitorul de Botosani

O femeie din comuna Avrămeni a reclamat la filiala Botoşani a Colegiului Medicilor din România că, la şapte luni după ce a făcut un avort la Săveni, a născut un băieţel.

C.U. are 30 de ani şi locuieşte cu soţul şi cei patru copii într-o gospodărie modestă, dar îngrijită. În toamna anului trecut, a rămas însărcinată, iar ginecologul din Săveni pe care l-a consultat ca urmare a unei sângerări vaginale, i-a spus că poate fi vorba de un avort incomplet, una din opţiuni fiind chiuretajul.

"Pacienta s-a prezentat cu amenoree. Am observat o sarcină de cinci-şase săptămâni, cu uterul retroversat, adică era aşezat opus poziţiei normale. A dorit avort. Cât am putut, am pătruns cu chiureta. Am fost rezervat. Nu am vrut să perforez uterul, să provoc o hemoragie masivă, erau mai multe riscuri", a precizat Mihail Ţurcanu, medic specialist ginecolog-obstetrician.

După ce a plecat de la cabinet, femeia şi-a continuat viaţa cu gândul că în primăvară avea să plece la muncă în Italia, pentru a le oferi celor trei copii o viaţă cât mai bună, mai ales că băiatul cel mare urma să meargă la liceu, la Botoşani. După sărbătorile de iarnă a început să se simtă rău şi să ia în greutate. În februarie s-a dus din nou la ginecolog.

"M-am dus la control, pentru că aveam probleme cu menstruaţia, iar el mi-a spus să mă apelez la el dacă ceva nu e în regulă. Mi-a spus că am sarcină şi e mare. I-am explicat că mi-a făcut întrerupere şi am întrebat cum e posibil. Mi-a spus calm că ar fi fost doi şi a scos unul. Apoi mi-a spus că poate era copilul prea mic şi nu a reuşit intervenţia. I-am explicat unui alt medic şi mi-a spus că nu poate crede aşa ceva", a povestit mama, încă marcată de experienţa trăită.

(Continuarea materialului in Monitorul de Botosani)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

astăzi, 19:49
77

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

astăzi, 19:02
43

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

astăzi, 18:22
47

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...