Bebeluș mort în Botoșani, la doar 3 zile de la naștere! Părinții sunt convinși că a luat o infecție din spital!

Bebeluș mort în Botoșani, la doar 3 zile de la naștere! Părinții sunt convinși că a luat o infecție din spital!
O familie din Botosani isi plange amar pruncul, mort la doar trei zile dupa nastere, si aduce acuze grave medicilor care l-au ingrijit.
 
Parintii sunt convinsi ca baietelul lor a murit din cauza unei infectii intraspitalicesti. Asta dupa ce analizele care i s-au facut la o zi dupa ce a venit pe lume au aratat prezenta unui streptococ.

Bebelusul s-a nascut pe 1 septembrie la Maternitatea din Botosani si s-a stins tot acolo, pe 3. Mama sa spune ca, atat pe timpul sarcinii, cat si cu doua saptamani inainte de nastere, investigatiile au aratat ca ea si fatul erau perfect sanatosi. Copilul a venit pe lume la termen, prin cezariana, si a primit nota 9 de la medici.

O zi mai tarziu, un buletin de analiza arata ca era infectat cu streptococul beta-hemolitic de grup B. Parintii sustin ca li s-a spus ca fiul lor este in stare grava, abia la multe ore dupa ce el fusese dus la Terapie Intensiva. In decurs de nici 40 de ore, pruncul a murit. Distrusi de pierderea copilului, parintii au facut plangere la Parchet, unde s-a deschis o ancheta pentru ucidere din culpa.

Pentru sotii Alexandru, nasterea lui Luca trebuia sa fie o imensa bucurie. Baietelul era asteptat cu nerabdare si de fetita de sase ani, prima nascuta in familie. Totul s-a transformat insa intr-o durere fara margini...

Otilia Alexandrescu, mama copilului: "Neglijenta si nepasare. Mi-au ucis copilul. Copilul meu s-a nascut sanatos. L-am auzit, a plans, l-am pupat, l-am vazut. Era un copil normal, sanatos. L-au lasat sa moara."

Otilia si sotul sau sunt convinsi ca fiul lor a murit din cauza streptococului hemolitic si ca infectia ar fi fost luata din maternitate.  Rezultatul analizei care arata prezenta bacteriei a venit dupa deces.

Lucian Alexandrescu, tatal copilului: "In doua zile va fi bine. Asta ne spuneau la ora 18 pe data de 2 septembrie. La 5.30 pe data de 3 m-a sunat sotia ca sa vin la spital ca e grav. Cand am ajuns, copilul a mai miscat o data si a murit in fata noastra. Doctorita a zis ca ii pare rau."

La necropsie nu s-a stabilit exact de ce a murit pruncul. Parintii au cerut analize amanuntite, al caror rezultat va veni in urmatoarele zile

In semn de solidaritate, mai multi prieteni ai familiei au anuntat ca joi vor organiza un mars de protest in oras si in fata Maternitatii. Pana atunci, parchetul si spitalul fac anchete.

Procuror Nicoleta Arpinte: "A fost inregistrata plangerea privind savarsirea infractiunilor de ucidere din culpa si neglijenta in serviciu de catre medici din cadrul Maternitatii Botosani."

Stefan Bercea, purtator de cuvant Spitalul Judetean Botosani: "Conducerea a intocmit o comisie care va analiza cazul."

Pana la un raspuns, medici specialisti din afara anchetei au mai multe explicatii posibile. Prima spune ca bacteria ar fi putut fi transmita bebelusului, de pe mainile personalului medical cu care a luat contact, daca nu s-au respectat reguli stricte de igiena. Apoi, daca analizele facute mamei inainte de nastere au fost gresite cumva, iar femeia avea de fapt infectia, o putea transmite pruncului la nastere. Nu este exclus nici ca analiza care arata ca baietelul avea streptococul sa fi fost gresita. Sau ca el sa fi murit subit, asa cum se intampla, ce-i drept foarte rar, in cazul unor bebelusi, de regula nascuti prematur.

Sursa: Stirile Pro TV

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Audi în valoare de peste 73.000 lei furat din Italia, oprit la Stânca!

astăzi, 12:25
35

În data de 28 martie 2023, în jurul orei 05.50, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca - I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare...

Singurul candidat înscris pentru postul de manager al Spitalului „Mavromati” a fost respins!

astăzi, 12:11
231

Pentru postul de manager al Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani o singură persoană și-a depus dosarul de înscriere în concurs.În urma verificării dosar...

Medic, despre cel mai mare pericol în AVC: ”Fiecare minut, fiecare oră înseamnă scăderea şansei de recuperare a pacientului”

astăzi, 11:56
173

Profesorul Gheorghe Iana, doctor în medicină, afirmă că este important ca pacienţii, dar şi familiile acestora să înveţe să recunoască simptomele unui accident vascular cerebral (...