Batrani batuti cu bestialitate pentru banii de pensie!

Batrani batuti cu bestialitate pentru banii de pensie!
Barbatul agresor, care era in stare de ebrietate, nu s-a ales cu niciun ban din simplul motiv ca batranii din Oraseni Deal erau saraci lipiti.

Cu toate acestea, el va raspunde in fata legii pentru savarsirea infractiunii de tentativa de talharie.

Ieri dimineata, in jurul orei 08.00, printr-un apel de urgenta, politistii din comuna Curtesti au fost sesizati ca, in noaptea anterioara, o persoana necunoscuta a patruns in locuinta unor batrani din localitatea Oraseni Deal, comuna Curtesti, judetul Botosani, unde, prin folosirea violentei, a incercat sa le sustraga pensiile incasate in urma cu cateva zile.

"Primele cercetari efectuate de catre echipa operativa constituita in cauza au condus la identificarea cu operativitate a suspectului in persoana numitului A. Vasile, de 37 de ani, din satul Baiceni, comuna Curtesti, judetul Botosani. Astfel, dupa doar patru ore de la sesizare, suspectul a fost identificat la o anexa a unei gospodarii din localitatea Baiceni, comuna Curtesti, unde lucra ca ingrijitor de animale, fiind condus la sediul politiei. In urma cercetarilor efectuate, s-a stabilit ca suspectul cunostea ca partile vatamate M. Gheorghe, de 68 ani, si M. Maria, de 76 ani, locuiesc singure intr-o casa din localitatea Oraseni Deal si ca in cursul zilei de 20.02.2009 au incasat pensile", a precizat Manuela Ieremie, purtator de cuvant al IPJ Botosani.

In seara de 25 februarie, dupa ce suspectul a consumat bauturi alcoolice, a hotarat sa sustraga banii celor doi batrani. In jurul orei 23.00, suspectul a ajuns la locuinta partilor vatamate, unde a batut la usa.

Batrana a deschis crezand ca este vizitata de un vecin, moment in care a fost lovita si impinsa de catre agresor, care a patruns in locuinta. Ulterior, barbatul a folosit din nou violenta, lovindu-i pe cei doi batrani cu pumnii, timp in care le-a solicitat banii incasati din pensii.

"Intrucat victimele au negat in permanenta ca ar detine bani in locuinta, suspectul a rascolit una dintre incaperile locuintei fara a gasi vreo suma de bani, motiv pentru care a parasit locuinta fara a mai sustrage vreun bun", a adaugat Manuela Ieremie.

Fata de suspect s-a dispus masura retinerii pe o perioada de 24 ore pentru savarsirea infractiunii de tentativa de talharie, urmand ca astazi sa fie prezentat Parchetului de pe langa Judecatoria Botosani cu propunere de sesizare a instantei in vederea arestarii preventive.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Profesorii „vinovați” de rezultate slabe la simularea de la Bacalaureat, trimiși la perfecționare!

Joi, 18 Aprilie 2024
608

Inspectorii școlari vor organiza activități metodice cu profesorii care predau discipline pentru Bacalaureat. Prioritatea este acordată profesorilor care au elevi cu medii sub 6 la simularea exame...

Bărbat de 49 de ani, depistat conducând sub influența alcoolului pe un drum din județ!

Joi, 18 Aprilie 2024
129

În cursul zilei de miercuri,17 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr.1 Botoșani au oprit pentru control pe drumul public din comuna Gorbănești un autoturism co...

Beneficiarii de prestații sociale își vor primii zilele următoare drepturile bănești!

Joi, 18 Aprilie 2024
82

Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Botoșani anunță că au fost virate în Trezoreria Botoșani  sumele necesare efectuării plăţilor drepturilor aferente  ...