Bătălie pierdută în instanță de asistenții medicali de la Mavromati!

Bătălie pierdută în instanță de asistenții medicali de la Mavromati!
Asistenții medicali de la Spitalul Județean Mavromati, care de câteva zile protestează în fața Consiliului Județean, au promit o lovitură de la instanță, acțiunea lor privind promovarea în gradului principal, ca urmare a concursului susținut, fiind respinsă. 

Potrivit reprezentanților Spitalului Mavromati, în data de 19 februarie 2016 Curtea de Apel Suceava a repsins prin decizie definitivă, ca nefondat, apelul intentat de 33 de asistenți medicali angajați în cadrul unității spitalicești.

Angajații au solicitat recunoașterea gradului profesional de asistent medical cu gradul principal dobândit în urma examenului organizat în luna decembrie 2013 de Ministerul Sănătății, prin Direcțiile de Sănătate Publică județene în colaborare cu Ordinul Asistenților Medicali Generali, Moașelor și Asistenților Medicali din România, transformarea posturilor de asistenți medicali în posturi de asistenți medical cu grad principal și reîncadrarea în grad de asistent medical principal și majorarea salariului lunar conform legii. 

“Motivația Curții de Apel Suceava prin care se respinge solicitarea angajaților a fost că Legea 95 din 2006 și Legea 284 din 2010 nu impun în sarcina angajatorului obligația de organizare a examenului sau concursului de promovare. De asemenea, OUG 103 din 2013 prevede că spitalul nu poate fi obligat să demareze procedurile de organizare a examenului de promovare dacă nu se înacdrează în bugetul anual aprobat pentru cheltuieli cu personalul. Până când spitalul nu va avea bani suficienți astfel încât bugetul cu personalul să permită acest lucru nu se va acorda gradul princuipal pentru asistenți", a declarat medicul Ștefan Bercea, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Mavromati. 

 

Spune-ne opinia ta