Bătaie între surori, "rezolvată" în instanţă!

Bătaie între surori, "rezolvată" în instanţă!
Când auzim expresia "violenţa în familie", automat parcă ne gândim la violenţe între soţi, însă un caz ajuns pe masa judecătorilor botoşăneni arată că există însă şi alte conotaţii. Că fraţii sau surorile se mai "articulează" când sunt mici, nu e o noutate, dar să continue să se bată şi ca adulţi, ajungând chiar la plângeri penale, e un caz întâlnit mai rar.

Două surori care locuiesc împreună în casa părintească din Flămânzi se reclamă reciproc de ani de zile, între cele două starea de tensiune având ca origine faptul că nu s-a făcut ieşirea din indiviziune pe moştenirea lăsată de părinţi. În februarie anul trecut, însă, în timp ce Valerica şi Elena H. se aflau în curtea casei, s-au luat la ceartă de la nişte banale treburi gospodăreşti, iar Valerica a tăbărât pe sora ei, a pus-o jos şi a lovit-o cu pumnii peste cap şi corp. Norocul Elenei a fost intervenţia unei femei din sat care muncea în grădina surorilor şi care a oprit-o pe Valerica din "poceală". Aşa că a intrat în casă, lăsându-şi sora abia adunându-se de pe jos.

Trei zile mai târziu, Elena s-a prezentat la Serviciul de Medicină Legală, medicii constatând escoriaţii, tumefacţii şi echimoze ce ar fi putut fi produse prin loviri cu corpuri contondente şi care ar fi avut nevoie de 5 zile de îngrijiri medicale. Ca atare, procedura a mers mai departe, Valerica fiind trimisă în judecată pentru violenţă în familie. Dar nu s-a ajuns uşor la această etapă pentru că, chemată fiind la Poliţia Flămânzi pentru a i se aduce la cunoştinţă faptul că împotriva ei s-a început acţiunea penală, Valerica s-a enervat şi a refuzat să ofere vreo declaraţie sau să semneze vreun document.

Acum, însă, judecătorul învestit cu judecarea cauzei a pronunţat şi sentinţa în dosar: pedeapsa de 4.500 lei amendă penală, ce corespunde unui număr de 180 zile- amendă, suma corespunzătoare unei zile - amendă fiind de 25 lei. În cazul în care nu va achita amenda, riscă să îi fie înlocuite zilele - amendă cu un număr corespunzător de zile cu închisoare. Mai mult, Valerica este obligată să îi plătească surorii sale şi suma de 1.500 lei reprezentând daune morale.

Sentinţa nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel.

 

Spune-ne opinia ta