Bastian, un monument de bun-simț

Plecarea lui Bastian Schweinsteiger de la Manchester United este una normală, având în vedere perioada grea pe care mijlocașul în vârstă de 32 de ani a petrecut-o în Anglia, de când la conducerea Diavolilor Roșii a sosit Jose Mourinho. Statutul de vedetă pe care îl avea la venirea sa pe Old Trafford, în vara lui 2015, pe vremea când United era antrenată de Louis van Gaal, s-a evaporat încă de la începutul mandatului lui Mourinho. Portughezul nu l-a inclus în planurile sale pe campionul mondial, iar acesta a trebuit să se antreneze mult timp departe de prima echipă, precum un anonim care își caută drumul către marea performanță.

Bastian, un monument de bun-simț

   Foto: www.flickr.com

Provocat adesea de jurnaliști să-l atace pe Mourinho pentru excluderea din lot și tratamentul umilitor de care a avut parte, Schweinsteiger a avut mereu un discurs pozitiv în legătură cu această situație delicată al cărei prizonier a fost câteva luni bune. În tot acest timp, neamțul a arătat din ce aluat este făcut, antrenându-se ca un profesionist în așteptarea unor zile cu soare, care păreau să nu mai vină niciodată. Și totuși, dorința sa de a juca din nou pentru United a găsit în cele din urmă un răspuns din partea lui Mourinho, care l-a rechemat în lot și i-a găsit câteva partide în care să-i ofere un rol.

În urmă cu câteva zile, Bastian a anunțat că pleacă de la United pentru o nouă provocare, urmând să joace în MLS, la Chicago Fire. Nici de această dată nu a oferit declarațiile pe care presa le-ar fi vrut de la el, adică acelea în care să-l înțepe pe Mourinho. „De-a lungul carierei mele, am căutat locurile în care să am un impact pozitiv și să ajut la îndeplinirea unor obiective mari. Transferul meu la Chicago nu face excepție”, a spus Schweinsteiger. Noua sa echipă își propune să ridice ștacheta odată cu venirea lui Schweinsteiger, însă este greu de crezut că va reuși să câștige MLS Cup în acest sezon. Chicago nu este cotată de bookmakeri printre favorite în momentul de față, unul dintre giganții pariurilor sportive online, bet365, oferindu-i o cotă foarte atractivă pentru a da lovitură în campionatul SUA.

Așadar, după aproape un sezon plin de greutăți, Schweinsteiger are puterea s-o ia de la capăt, fără să privească înapoi cu mânie. Fostul fotbalist al lui Bayern Munchen demonstrează încă o dată că a fost crescut într-un spirit de luptător, în bagajul căruia nu va încăpea niciodată lamentarea sau blazarea. Pentru Schweinsteiger, episodul United înseamnă în primul rând un prilej de întărire a caracterului, care va fi și mai bine pregătit pentru provocările ulterioare. Mai presus de toate, însă, Bastian ne oferă tuturor o lecție de bun-simț, a omului care ia întotdeauna partea pozitivă a lucrurilor și nu se grăbește să împroaște cu noroi în cei care nu-l tratează întotdeauna cu fair-play. Exemplul său ar trebui să ne dea de gândit tuturor, chiar dacă avem sau nu tangență cu fotbalul sau cu sportul în general.

(P).

 

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
615

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
463

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
3003

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...