Basescu vrea comasare cu regionalizare si uninominal pur: N-or fi toti prosti

Basescu vrea comasare cu regionalizare si uninominal pur: N-or fi toti prosti
Presedintele Traian Basescu spune ca sustine comasarea alegerilor locale si parlamentare in 2012 doar daca se va face si regionalizarea Romaniei, dar si ca vrea ca alegerile sa se faca prin uninominal pur.

"Nu sunt un suporter al unei asemenea masuri (n.red.- comasare), decat daca e justificata de ceva. Daca amanam, le facem in noiembrie si facem reorganizarea - ar fi fost o buna justificare. In lipsa unei actiuni de subtiere a statului in teritoriu, nu mai putem sta cu un stat atat de apasator. Daca da, amanam alegerile pentru a face reorganizara, sunt de acord, altfel o tratez ca pe o problema a lor, pe care nu mi-o asum", a declarat seful statului, intr-o emisiune difuzata duminica la PRO TV.

Traian Basescu s-a aratat un sustinator al votului uninominal pur, considerand ca e cea mai buna varianta si ca "nu toti politicienii sunt prosti", astfel incat alegatorii pot alege.

"N-or fi toti prosti, electoratul e capabil sa-i selecteze. Una din solutii e votul uninominal intr-un singur tur, necompensat", a mai spus seful statului.

Si PDL se opune regionalizarii

Seful statului spune si ca PDL se opune si el reorganizarii administrativ-teritoriale a Romaniei, dar ca nu o afirma public, iar toate partidele pun deasupra interesului national interesele de partid, asa ca nu vor aceasta reforma pentru a nu-si pierde clientela.

"Ma deranjeaza foarte tare atunci cand deciziile sunt influentate de interesul de partid in detrimentul interesului national. (...) Unde avem noi cele doua mari cheltuieli - cheltuielile sociale si cheltuielile cu functionarea statului.

Se opune si PDL, nu doar UDMR, numai ca n-o spune public (...)Cum poate sa prevaleze interesul de partid, cu mentinerea de consilii judetene si cu tot aparatul, in fata interesului national?", a mai spus Basescu.

El a numit consiliile judetene "varianta grosiera" de organizare si considera ca reorganizarea e menita si sa ajute Romania sa faca fata efectelor globalizarii, prin descentralizare.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sfântul Ierarh Teotim, Episcopul Tomisului; Sfântul Cuvios Teodor Trihina

astăzi, 08:14
19

Sfântul Teotim a trăit pe vremea împăratului Teodosie cel Mare (378-395) în Sciţia Mică sau Dobrogea de astăzi şi era Episcop al Tomisului. El se bucura de atâta cinste &...

S-a stins un fost primar din Botoșani. ”Un exemplu remarcabil pentru toți cei din jur” (Foto)

Vineri, 19 Aprilie 2024
1432

Liberalul Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe, alăturând deopotrivă cuvinte de apreciere pentru un ”brav coleg atât de valoros și dedicat oamenilor”.Ioa...

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

Vineri, 19 Aprilie 2024
369

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...