Basescu i-a raspuns tanarului care vrea sa moara: Mi-e mila de omul asta, dar in nici un caz!

Basescu i-a raspuns tanarului care vrea sa moara: Mi-e mila de omul asta, dar in nici un caz!

 Eugen Anghel, impreuna cu prietena sa  

Presedintele Traian Basescu i-a raspuns tanarului Eugen Constantin Anghel, care i-a cerut, intr-o scrisoare, sa ii aprobe eutanasierea, explicand ca, desi ii este mila de el, nu poate sa faca acest lucru deoarece in Romania acest lucru nu este legal.

"Mi-e mila de omul asta, dar in nici un caz", a spus seful statului intrebat daca va aproba eutanasierea tanarului internat la spitalul din Constanta.

"Si el, daca se gandeste sa-si ia viata, nu este o solutie. Dupa legislatia romana, eutanasierea este interzisa", a mai spus Traian Basescu.

"Presedintele Romaniei nu poate trece peste Codul Penal. Oricum, este o problema medicala, nu una care sa tina de presedinte. Viata ti-o da Dumnezeu s-o traiesti, cand mai bine, cand mai rau, dar sa nu ti-o iei singur. E pacat", i-a transmis seful statului, luni, lui Eugen Constantin Anghel, de numai 29 de ani, crescut la orfelinat.

Traian Basescu a explicat ca cel care face eutansierea risca intre 3 si 7 ani de inchisoare, potrivit legilor in vigoare.

Eugen Constantin Anghel este internat acum la spitalul din Constanta, in imposibilitate de a se mai deplasa, si cere acum autoritatilor statului dreptul sa moara.

"Va cer imperios sa acceptati eutanasierea mea. Sufar de prea mult timp si am depus nenumarate eforturi eu si prietenii mei pentru a fi ajutat".

Cu aceste cuvinte, un tanar de numai 29 de ani, crescut intr-un orfelinat, isi incheie scrisoarea catre presedintele Romaniei, prin care cere aprobare oficiala de la presedintele Romaniei pentru a fi eutanasiat. Sursa: Ziua

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cod Galben pentru județul Botoșani, în această dimineață!

astăzi, 07:49
411

Administrația Națională de Meteorologie a emis în această dimineață o atenționare de tip Cod Galben pentru județul Botoșani.Astfel, până la ora 10.00, județul Botoșani se a...

Jandarmii își sărbătoresc ziua pe Pietonalul Unirii, cu tehnica de intervenție și câinii de serviciu!

astăzi, 07:19
132

Evenimentul va avea loc sâmbătă, 30 martie, între orele 10.00 și 12.00, în fața Muzelui de Istorie Județean Botoșani.Jandarmii vor prezenta tehnica și mijloacele de interv...

Veste uriașă pentru vârstnici: ”E un pas extrem de importanti!”

astăzi, 07:02
361

Compania Națională Poșta Română se pregătește să introducă posibilitatea achitării acestora cu cardul direct la poștaș. Compania a investit în 7.000 de dispozitive mobile care v...