Basescu, catre maghiari: Pamantul e rotund, oricine poate spune ca e in centru

Basescu, catre maghiari: Pamantul e rotund, oricine poate spune ca e in centru

TRAIAN BASESCU

Traian Basescu a vorbit, sambata, la Tusnad, despre relatia dintre maghiari si romani, si a dat o replica diplomata declaratiilor recente cu privire la autonomia culturala si teritoriala a Tinutului Secuiesc, facute in special de episcopul Laszlo Tokes.

"Toti in lumea asta avem o sansa, sansa este ca Pamantul este rotund si fiecare dintre noi poate considera ca punctul in care ne aflam este centrul Pamantului", a declarat Basescu, in fata maghiarilor adunati la Baile Tusnad.

Presedintele a adaugat ca a invatat sa se raporteze cu relativitate cu privire la regiunile geografice.

"Nu o regiune sau alta e importanta, ci extrem de important este echilibrul din interorul unei regiuni si echilibrul dintre o regiune si o alta regiune", a declarat Traian Basescu, citat de ziare.com.

Presedintele a subliniat ca "importanta unei regiuni este data in primul rand de capacitatea ei de a aduce plus valoare continentului pe care se afla sau lumii".

"Este una sa traiesti intr-o regiune echilibrata, cu relatii de respect cu toate statele din regiune, si alta sa treaiesti intr-o regiune framantata de dispute intre state, si noi nu suntem departe de o astfel de regiune, de Balcani", a declarat presedintele.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Medic, despre cel mai mare pericol în AVC: ”Fiecare minut, fiecare oră înseamnă scăderea şansei de recuperare a pacientului”

astăzi, 11:56
4

Profesorul Gheorghe Iana, doctor în medicină, afirmă că este important ca pacienţii, dar şi familiile acestora să înveţe să recunoască simptomele unui accident vascular cerebral (...

Plecare în plin campionat de la FC Botoșani. Vârful de atac titular a semnat cu un club din străinătate!

astăzi, 10:45
125

FC Botoșani, ultima clasată din play-out, s-a despărțit de atacantul croat Miroslav Ilicic (25 de ani), adus în toamnă.Titular până în februarie la echipa antrenată acum d...

Dumitru Dragomir susține că un medic ”plecat din Botoșani” i-a dat un leac de viață lungă! ”M-a văzut că eram așa roșu la față, credea că sunt bețiv!”

astăzi, 10:21
730

Dumitru Dragomir susține că a învățat asta de la un reputat medic cu origini botoșănene.„Fii atent, că nu mai știi pe cine să crezi în țara asta. Toți medicii ăștia ...