Barbatul suspectat de incendierea Bisericii din Parcul Tineretului, arestat pentru 24 de ore!

Barbatul suspectat de incendierea Bisericii din Parcul Tineretului, arestat pentru 24 de ore!
Furt de 3.500 de lei, pagube de 50.000 de lei!

Politistii au stabilit ca hotul a furat din Biserica din Parcul Tineretului obiecte de cult in valoare de 3.500 de lei. Pentru a nu i se lua urma, hotul a dat foc, creand astfel un prejudiciu de 50.000 de lei.

Suspectul s-a folosit, in actiunea sa, de un om al strazii, pe care l-a imbiat, in schimbul serviciilor, cu o sticla de bautura alcoolica!

In urma cercetarilor efectuate de catre politistii botosaneni si a probatoriului administrat in cazul furtului de diferite obiecte de cult si alte bunuri dint-o biserica din municipiul Botosani, urmat de distrugerea prin incendiere a bisericii in noaptea de 30.03/01.04, s-a stabilit ca suspect de comiterea faptelor este C. Valentin, de 38 de ani, din municipiul Botosani.

Fata de suspect, politistii botosaneni au dispus in cursul zilei de ieri retinerea pentru o durata de 24 ore, fiind cercetat sub aspectul savarsirii infractiunilor de furt calificat si distrugere, urmand ca astazi sa fie prezentat Parchetului de pe langa Judecatoria Botosani cu propunere de sesizare a instantei de judecata in vederea arestarii preventive.

Bunurile sustrase de suspect si recuperate integral de catre politisti ca urmare a depistarii in flagrant a suspectului imediat dupa comiterea faptelor au fost evaluate la 3.500 lei, in timp ce pagubele create prin distrugerea prin incendiere a lacasului de cult au fost estimate la 50.000 lei.

"Reamintim ca in noaptea de 31.03/01.04.a.c., in jurul orelor 02.00, in timpul activitatilor de patrulare, o patrula mixta formata dintr-un agent de politie si un subofiter de jandarm, au identificat si legitimat pe str. Parcul Tineretului din municipiul Botosani pe numitii C. Valentin, de 38 ani si N. Vasile, de 58 ani, ambii din municipiul Botosani, care aveau asupra lor doua bagaje voluminoase", a precizat subcomisar Manuela Ieremie, purtator de cuvant a IPJ Botosani.

La controlul bagajelor s-a stabilit ca acestea contineau obiecte de cult bisericesc, icoane si mai multe sticle cu ulei si vin. La scurt timp dupa identificarea celor doua persoane, aceeasi patrula a fost solicitata de catre ofiterul de serviciu pentru a se deplasa la o biserica din zona, unde printr-un apel de urgenta a fost sesizat izbucnirea unui incendiu.

Intrucat bunurile gasite erau susceptibile de a proveni din biserica incendiata, cei doi suspecti au fost condusi la sediul politiei.

Pentru localizarea si stingerea incendiului au intervenit echipaje ale I.S.U. Botosani, in timpul interventiei doi subofiteri suferind leziuni corporale ca urmare a exploziei unei butelii aflate in biserica.

Ambele victime au fost transportate la Spitalul Judetean Botosani pentru acordarea de ingrijiri medicale una dintre acestea ramanand internata. Ca urmare a incendiului, biserica din lemn, avand o suprafata construita de cca.170 m.p., a ars in proportie de circa 70%, fiind distruse acoperisul, planseul, peretii, pardoseala din lemn, elemente de stolerie, bunuri textile si obiecte de cult.

Specialistii I.S.U. Botosani au stabilit ca sursa probabila de producere a incendiului flacara produsa prin aprinderea unui chibrit in interiorul bisericii.

"Cercetarile efectuate in cauza au stabilit ca N. Vasile nu are nici o participatie la comiterea faptelor. El face parte din randul persoanelor fara adapost iar inainte de a fi legitimat de catre politisti, in timp ce se afla la o ghena de gunoi din apropiere, a fost rugat de catre suspectul C. Valentin sa-l ajute sa care doua bagaje, promitandu-i pentru acest serviciu o sticla cu bautura alcoolica", a mentionat purtatorul de cuvant al IPJ.

In aceste imprejurari l-a insotit pe suspectul C. Valentin pana in apropierea bisericii de unde au luat fiecare cate un bagaj iar la scut timp au fost identificati pe strada de patrula politiei si jandarmeriei.

Totodata, s-a stabilit ca bunurile, identificate in bagajele gasite asupra suspectilor in momentul depistarii pe strada, au fost sustrase din interiorul bisericii incendiate.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Statul Major al Armatei: Cum va apăra Armata Română județele Moldovei în caz de atac rusesc?

astăzi, 12:26
162

Jurnaliștii de la Ziarul de Iași i-au întrebat direct pe reprezentanții Statului Major al Armatei Române, iar aceștia au dat un răspuns evaziv legat de planurile operaționale.Sta...

FC Botoșani – Dinamo, astăzi de la ora 19:30

astăzi, 11:34
96

FC Botoșani și Dinamo se întâlnesc astăzi în etapa a șasea a play-out-ului Superligii.Înaintea partidei de astăzi FC Botoșani ocupă penultimul loc în play-out, l...

Covor asfaltic nou turnat pe drumul județean din Copălău (Foto)

astăzi, 11:18
118

După ce în toamnă a fost refăcută fundația drumului, ieri s-au finalizat lucrările de reabilitare prin turnarea de covor asfaltic pe DJ208H, în Copălău, pe sectorul cuprins î...