Bărbați căzuți într-un bazin de la o stație de epurare! Un angajat al Nova Apaserv a murit! FOTO, VIDEO

Bărbați căzuți într-un bazin de la o stație de epurare! Un angajat al Nova Apaserv a murit! FOTO, VIDEO
Tragedie, vineri la amiază, la Săveni! Un angajat al societății Nova Apaserv și-a pierdut viața, iar un coleg de-al său  a fost la un pas de a avea aceeași soartă după ce au intrat într-un bazin de la stația de epurare din oraș. 

Ionică N., în vârstă de 61 de ani, angajat al Nova Apaserv, a intrat în puț pentru a-l curăța dar la un moment dat a căzut la o adâncime de 8-9 metri, într-un spațiu îngust, unde era și apă.

Un coleg al său, angajat tot la operatorul de apă, Dorin A., de 46 de ani, a intrat în bazin pentru a-l salva, dar a leșinat din cauza gazelor. O a treia persoană, un bărbat de 38 de ani, care locuiește în apropiere, a auzit strigătele și a sărit în ajutorul celor doi muncitori. Bărbatul a intrat în bazin pentru a-l scoate pe bărbatul de 46 de ani, pe care l-a prins cu o funie și l-a ținut până la sosirea salavatorilor.
 
La fața locului s-au deplasat echipaje de pompieri, poliție, SMURD și ambulanță, Inițial, apelul la 112 a fost pentru scoaterea unei singure persoane, dar când au ajuns locul solicitării salvatorii au constatat că este vorba de trei persoane. 

Angajații Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență au reușit să îi scoată în viață pe doi dintre bărbați, care au fost preluați de cadrele medicale. Unul dintre aceștia a fost transportat la spital pentru îngrijiri, iar bărbatul de 38 de ani a primit îngrijiri la fața locului, starea acestuia fiind bună.

Cel de-al treilea bărbat, care căzuse în bazin, a fost scos din păcate fără suflare. Misiunea pompierilor de a aduce la suprafață cadavrul a fost una extrem de dificilă, aceștia folosind un scripete pentru a coborî în puț.

"Am fost solicitați prin apel de urgență 112 pentru degajarea unor persoane căzute într-un cheson de la Stația de epurare din orașul Săveni. S-a intervenit cu autospecialele, cu echipaje de prim ajutor, cu echipaj TIM. Au fost degajate două persoane care au fost salvate, iar a treia a fost degajată din apă, de la o adâncime de circa 8-9 metri. A fost foarte grea intervenția deoarece erau gaze toxice, am reușit și am degajat persoana dar a fost declarată decedată de medicul de pe echipajul TIM", a declarat mr. Sorin Barbacariu, comandantul Detașamentului de Pompieri Dorohoi. 

Polițiștii dar și inspectorii de muncă, ajunși la fața locului, au declanșat o anchetă. La Stația de epurare de la Săveni a ajuns și directorul Nova Apaserv, Gabriel Cârlan, alături de directorul operațional, Ady Petrușcă, și va ajunge și vicepreședintele Consiliului Județean, Liviu Toma.

Directorul Nova Apaserv, Gabriel Cârlan, a refuzat să facă vreo declarație.


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O soferiţă însărcinată a suferit un atac de panică după un accident! Un echipaj Smurd, solicitat la faţa locului

Joi, 23 Noiembrie 2017
1231

Evenimentul a avut loc, joi după-amiază, la intrare în oraşul Săveni dinspre Botoşani. Tânăra, de 27 de ani, se afla la volanul unui VW Passat, fiind acroşată de un autoturism...

Dezbatere la Liceul "Regina Maria" Dorohoi: Educația digitală versus educația tradițională - FOTO

Joi, 23 Noiembrie 2017
440

Joi, 23 noiembrie, un grup de  reprezentanți ai Centrului Europe Direct Botoșani a efectuat  o deplasare la Dorohoi, la Liceul Regina Maria, pentru o inedită activitate în...

Comunicat - Doina Federovici: "Județul Botoșani a primit de la Guvern fondurile necesare pentru asigurarea cheltuielilor din domeniul asistenței sociale"

Joi, 23 Noiembrie 2017
310

Președintele PSD Botoșani a anunțat astăzi că în urma solicitărilor autorităților locale, Guvernul a alocat din fondul de rezervă necesarul de bani pentru asigurarea cheltuielilor privi...