Bănicioiu pregăteşte cardurile de sănătate pentru copii!

Bănicioiu pregăteşte cardurile de sănătate pentru copii!
Şi copiii ar putea avea card de sănătate. Ministrul Sănătăţii a anunţat că acesta ar putea intra în vigoare încă din primăvara anului viitor. În ceea ce priveşte vaccinarea obligatorie a copiilor, Nicolae Bănicioiu a declarat că nu s-a ajuns încă la o formă finală a proiectului, acesta urmând să fie discutat în parlament.

Proiectul de lege prevede obligativitatea a nouă vaccinuri, dar şi pedepse aspre pentru părinţii care refuză imunizarea copiilor. Ministerul Sănătăţii dă asigurări că va garanta necesarul de doze prin înfiinţarea unei baze de date şi prin demararea din timp a procedurilor de achiziţii, informează Digi24.

Nicolae Bănicioiu, ministrul Sănătăţii: "Mie mi se pare o propunere destul de reuşită, e adevărat că am şi eu câteva amendamente legat de această problemă cu cei care să zicem că refuză vaccinul şi atunci, părinţii lor de fapt refuză, şi atunci într-adevăr ar avea o problemă de a-şi continua activitatea şcolară.

Deci, deocamdată nu este sancţionat nimeni, nu se pune problema. Şi aţi văzut că intenţia, şi a lor, a fost aceea de a nu sancţiona familiile. Este vorba de instituţii.

Vreau să extindem varianta de card, varianta informatică şi pentru categoria 0-18 ani, ne gândim să facem lucrul acesta de anul viitor, probabil, dau ca orientativ lunile martie, aprilie anul viitor".

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un corp al Spitalului „Mavromati” intră în reabilitare. Unde va fi mutată activitatea?

astăzi, 14:41
87

De săptămâna viitoare încep lucrările de reabilitare a corpului de clădire care găzduiește bucătăria, dar și spălătoria Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșan...

Posturi scoase la concurs într-o instituție din Botoșani!

astăzi, 14:22
228

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) din Botoșani anunță faptul că în luna martie s-au vacantat în cadrul instituției două locuri de muncă. Este vorba despre două posturi de c...

Cum vrea un fost consilier al lui Costică Macaleți să schimbe pe furiș procedura de verificare a colaboratorilor Securității!

astăzi, 13:54
98

În timp ce Parlamentul numește șase noi membri în Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS), în instituție mocnește un scandal legat de procedura de ...