Bani insuficienți pentru plata salariilor profesorilor!
BOTOSANI

Bani insuficienți pentru plata salariilor profesorilor!
O bună parte a unităților administrativ-teritoriale din județul Botoșani nu au resursele financiare necesare pentru a achita salariile angajaților din sistemul de învățământ în luna decembrie.

Potrivit lui Liviu Axinte, președintele Ligii Sindicatelor din Învățământ (LSI), astfel de probleme sunt în mediul rural, dar și la orașe. 

Sindicaliștii din educație speră ca acest deficit să fie acoperit prin rectificarea de buget ce va fi făcută miercuri de Guvern. 

"Așteptăm rectificarea bugetară despre care s-a discutat și, având în vedere problemele existente la nivelul județului în asigurarea salariilor care trebuie plătite în luna decembrie, situația este centralizată la nivelul județului, este trimisă de la Inspectoratul Școlar către Finanțe și sperăm să fie rezolvate toate aceste probleme, o parte prin reechilibrare și o parte prin această rectificare. O altă problemă pe care o dorim rezolvată, și avem informații că s-ar discuta astăzi o Ordonanță de Guvern, privind utilizarea sumelor alocate primăriilor prin rectificarea bugetară pentru stingerea restanțelor la hotărârile judecătorești. Sunt restanțe în ceea ce privește plata dobânzilor", a declarat Liviu Axinte.

Președintele LSI susține că s-a ajuns în această situație din cauza fondurilor insuficiente care se alocă sistemului de învățământ. 

"Bugetul este insuficient, a intervenit de la 1 august o corecție la salarii și a mai modificat fondul de salarii, dar așa cum este determinat costul standard astăzi este insuficient în stabilirea bugetelor pentru unitățile de învățământ, în special pentru unitățile vocaționale, unde se epuizează bugetul din lunile de vară. În majoritatea unităților școlare finanțarea pe baza costului standard este insuficientă", a completat președintele LSI Botoșani. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

USR Botoșani: USR oprește din nou specula cu locurile de veci!

astăzi, 18:21
26

După ce, în 2021, consilierul USR Raluca Curelariu a stopat mafia din cimitirele botoșănene printr-un amendament ce a limitat bișnița,  primarul social democrat aflat încă &icir...

Un bărbat rănit într-un accident a rămas blocat în mașină, au intervenit pompierii!

astăzi, 17:55
183

Un bărbat, în vârstă de 44 de ani, a fost rănit după ce mașina pe care o conducea a părăsit partea carosabilă și a ajuns într-un gard. Evenimentul s-a produs pe raza localit...

ANUNȚUL Ministerului Muncii: Cum se va face plata în avans a pensiilor aferente lunii mai 2024!

astăzi, 14:44
348

Executivul a aprobat, în ședința de joi, cele două acte normative care asigură plata în avans a pensiilor și a altor drepturi prevăzute de legi speciale, aferente lunii mai 2024....