Banda Cetateanului - O arma antiradar la indemana soferilor!

Banda Cetateanului - O arma antiradar la indemana soferilor!
Radiocomunicatiile rutiere in banda libera sunt o alternativa la detectoarele radar, ce urmeaza a fi interzise de statul roman!

Echipamentele de radiocomunicatii rutiere in banda libera sunt inca prea putin cunoscute in Romania. Sunt dispozitive destinate intregului segment auto, si care s-au dovedit, in special in tarile occidentale, foarte eficiente.

Aceste dispozitive sunt extrem de utile in ceea ce priveste evitarea problemelor de trafic, a zonelor aglomerate, a blocajelor cauzate de accidente ori din alte cauze, naturale sau nenaturale, in informarea in mod continuu a conditiilor de trafic.

Un alt avantaj al acestui dispozitiv este acela ca foloseste o frecventa radio gratuita CB (Citizen Band - Banda Cetateanului sau Banda Libera), in comparatie cu cele ale companiilor de taximetre, de exemplu, care sunt nevoite sa inchirieze astfel de frecvente.

Raza de actiune a unei statii de emisie-receptie de acest tip variaza intre 10 si 50 de kilometri in functie de puterea de emisie a fiecarui model. Un alt avantaj al acestor dispozitive este acela ca soferii se pot informa de locurile in care sunt instalate punctele radar.

Acestea se pot dovedi a fi foarte utile, fiind vazute drept o alternativa la detectoarele radar, ce vor fi interzise de statul roman.

"Acest segment se va dezvolta in urmatoarea perioada (ce se va datora si schimbarii legislatiei rutiere care va interzice utilizarea detectoarelor de radar) este reprezentat de catre autoturismele personale, soferii descoperind importanta utilizarii acestor dispozitive in deplasarile atat pe distante scurte, cat si pe trasee mai lungi", se arata intr-un comunicat al President Electronics Romania, importator de echipamente de radiocomunicatii rutiere in banda libera. (www.politiarutiera.ro)

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Condamnat cu suspendare pentru trafic de minori, a ajuns în Penitenciarul Botoșani după ce a condus beat!

astăzi, 10:47
11

Principala infracțiune care apare în mandat este cea de conducere sub influența alcoolului, însă în acest caz este vorba doar de o nouă infracțiune, comisă în termenul de...

Autoutilitară la un pas de distrugere, după ce motorul a luat foc! (Foto)

astăzi, 10:14
90

Pompierii din cadrul Detașamentului Dorohoi au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la compartimentul motor al unei autoutilitare.Evenimentul s-a întâmplat în munici...

Mașină răsturnată în șanț, șofer preluat de polițiști și dus urgent la spital!

astăzi, 10:00
973

Miercuri, 27 martie, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier care se deplasau pe D.N. 29C, în comuna Cândești, au observat un autoturism răsturnat în afara părții carosabile....