Baiatul care ar fi implinit in aceste zile 18 ani, ucis de o malformatie extrem de rara la tineri!

Baiatul care ar fi implinit in aceste zile 18 ani, ucis de o malformatie extrem de rara la tineri!
Baiatul din Botosani, care in aceste zile urma sa implineasca 18 ani, gasit mort in pat de sora lui, a fost ucis de o malformatie cardiologica.

Acesta a fost verdictul medicilor legisti dupa necropsia efectuata tanarului decedat la sfarsitul saptamanii trecute.

Medicii au descoperit ca aorta tanarului era perforata in cutia toracica. Fluxul enorm de sange adus de aceasta artera a inundat organismul tanarului, decesul fiind aproape instantaneu.

Joia trecuta, aproape de ora 18.00, D.C. s-a retras in camera lui, plangandu-se ca il doare putin capul... La scurt timp, sora lui, vrand sa verifice cum se simte fratele sau, a constatat inspaimantata decesul acestuia.

Medicii de pe Ambulanta, sositi imediat la locul tragediei, nu au mai putut interveni, ei doar constatand decesul baiatului.

Durerea familiei este fara margini, mai ales ca baiatul urma sa isi serbeze majoratul in aceste zile.

Anevrismul aortic reprezinta o zona slabita si "umflata" in peretele aortei. Aorta este vasul de sange de dimensiuni mari, care transporta sangele bogat in oxigen de la inima la restul organismului. Aorta anevrismala este slabita si se poate rupe, determinand o hemoragie ce poate pune in pericol viata.

Ruperea anevrismului aortic este pe locul 15 in lista cauzelor de deces si apare la una din 12 persoane in varsta, insa la tineri este extrem de rara, aproape inexistenta.

Exista 2 tipuri de anevrism aortic, anevrismul aortic abdominal si anevrismul aortic toracic. Aceasta clasificare se bazeaza pe localizarea anevrismului de-a lungul traiectului aortei.

Regiunea toracica a aortei traverseaza partea toracica a corpului si furnizeaza sange bogat in oxigen in aceasta regiune.

Regiunea abdominala a aortei este in continuarea celei toracice, de-a lungul abdomenului si asigura aportul de sange bogat in oxigen in partea de jos a corpului.

Anevrismele pot aparea in orice zona a aortei, dar cel mai frecvent apar in partea abdominala.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Verdictul medicilor în cazul morții artistului de 40 de ani, din Botoșani. ”Nu a suferit, s-a stins brusc...”

astăzi, 08:12
115

Durere imensă în familia cunoscutului artist Daniel Relenschi. Fratele său, Cătălin, care devenise la rândul său cunoscut prin creațiile plastice, s-a stins din viață la doar 40 de...

Orașul în sărbătoare: O nouă pictură stradală în Botoșani! (Foto)

astăzi, 07:34
148

În Parcul Primăriei Municipiului Botoșani, începând de joi, 24 aprilie, cetățenii pot admira o nouă pictură stradală.Lucrarea este realizată în cadrul proiectului &...

Botoșănean căutat prin toată lumea pentru tentativă de omor, adus în cătușe din Suedia!

astăzi, 07:12
95

Poliţia Română anunţă că patru persoane urmărite la nivel internaţional au fost aduse în ţară în cursul zilei de marţi, din Italia, Suedia, Germania şi Scoţia. Doi dintre...