Bacalaureatul care ne doare!

Bacalaureatul care ne doare!
Articolul Invatamantul, un sistem de corupatori si corupti?, publicat pe site-ul Stiri Botosani in urma cu doua zile, a starnit comentarii extrem de acide din partea unor cititori, mai ales din partea acelora care sustin ca sistemul educational romanesc este curat ca lacrima.

Din pacate, faptele de coruptie din invatamantul romanesc pot fi dovedite mult mai usor decat s-ar putea dovedi partea imaculata a unui sistem pe care unii dintre cititori incearca din rasputeri sa o apere.

In urma cu un an, un material din Evenimentul de Botosani dovedea cu asupra de masura colcaiala din scolile botosanene, elevii fiind inregistrati in timp ce se plangeau de faptul ca nu toate notele au justificat sumele cu care ei sau parintii lor au cotizat.

Un articol asemanator apare astazi in Jurnalul de Botosani.

La nivelul tarii, semnalele au inceput sa apara, elevii plangandu-se inclusiv pe site-ul Ministerului Educatiei de aceste adevarate taxe de protectie.

Nu incercam sa discreditam invatamantul, insa responsabilii din Educatie au obligatia de a curata sistemul de cei care, la inceputul fiecarei veri, fac regulile si isi umplu buzunarele.

Si daca, la inceput, aceste lucruri se intamplau la nivelul celor mari, profesor-parinte, acum elevilor li se transmite ca, in fiecare zi de examen, trebuie sa aiba la ei cate 50 lei in buzunar!

Asta inseamna ca, intre timp, elevii au devenit parte a acestui fenomen extrem de periculos pentru formarea unui cetatean sanatos.

Articolele pe care jurnalistii le scriu pe acest subiect nu au alt scop decat acela de a-i proteja pe cei care, patru ani de liceu, muncesc pentru a obtine acea nota la bacalaureat care sa le permita sa acceada la o facultate decenta, fara taxa si cat de cat sigura, in noianul de legi contradictorii si contrafacute care impanzesc Romania.

Si, de asemenea, in numele cadrelor didactice care cred in meseria sfanta pe care o practica, in viitorul tinerilor care pornesc in viata!

Succes tuturor acelora!

(F.Tonita)

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ce trebuie să facă șoferii dacă vor să radieze mașina dacă nu o mai folosesc, fără să o ducă la casat!

astăzi, 18:14
79

Procesul de scoatere definitivă a unei mașini din circulație presupune parcurgerea mai multor etape.Proprietarul sau delegatul trebuie să depună o serie de acte doveditoare la mai multe autor...

Atenție la fraudele informatice și la „investițiile” online! Iată cum vă puteți proteja!

astăzi, 17:13
51

În ultima perioadă se constată o creștere a sesizărilor referitoare la săvârșirea  unor infracțiuni de înșelăciune în mediul online care au ca bază folosirea &ic...

Temele pentru acasă între necesitate și obligație, ce ne sfătuiesc specialiștii în educație din Botoșani!

astăzi, 16:21
120

Țări ca Polonia și Finlanda au decis eliminarea temelor pentru acasă, considerând că beneficiul asupra copilului în ansamblu este nul.De fapt care e adevărul? Mai au nevoie copii...