BACALAUREAT 2010 - Maine incepe simularea probei de evaluare a competentelor digitale!

BACALAUREAT 2010 - Maine incepe simularea probei de evaluare a competentelor digitale!

ADA MACOVEI, inspector general ISJ Botosani

Peste 1000 de elevi din judetul Botosani participa, maine, la simularea bacalaureatului pentru evaluarea competentelor digitale.

"Ieri si astazi sunt facute ultimele pregatiri ca simularea probei pentru evaluarea competentelor digitale sa se desfasoare in conditii bune. Elevii au fost inscrisi pe baza de cerere pentru a participa la simulare. Pentru ziua de maine, se alege un numar de elevi egal cu numarul de calculatoare existente in unitatile de invatamant. Suplimentar, pentru a asigura accesul tuturor elevilor la simulare, vom organiza in fiecare unitate. Toti elevii, pana in luna februarie, trebuie sa participe la simulare, astfel incat sa fie pregatiti. Este foarte important, pentru ca este o premiera", a declarat astazi Ada Macovei, inspector scolar general in cadrul Inspectoratului Scolar Judetean Botosani.

Conform celor precizate de Ada Macovei, elevii se vor confrunta in primul rand cu emotiile, fiind o proba noua la bacalaureat.

In intreg judetul, exista 25 de centre de evaluare. Maine, 20 ianuarie, in prima zi, vor participa 1002 elevi dintre cei inscrisi.

In total, in liceele botosanene exista 3535 de elevi care vor absolvi anul acesta, insa dintre acestia 3477 s-au inscris pentru bacalaureat. La acestia se adauga inca 30 de elevi din seriile anterioare, rezultand astfel un numar de 3507 elevi care vor trece anul acesta prin emotiile bacalaureatului.

Asadar, simularea probei de evaluare a competentelor digitale se va desfasura prin parcurgerea anumitor etape, incepand pe 20 ianuarie, cand secretarul comisiei va prelua subiectul la ora 11.00 si il va multiplica.

La ora 12.30, elevii intra in sali, se aseaza la calculatoare, iar asistentii fac un scurt instructaj elevilor. La ora 13.00 comisia distribuie subiectele, fiecare elev primind subiectul tiparit, cu foaie tipizata pentru completarea raspunsurilor.

"Accesul la retea va fi permis in primele 30 de minute, timp in care elevii pot rezolva subiectele, dupa rezovarea sarcinilor prevazute in subiecte, elevii predau asistentilor foaia tipizata in care au notat raspunsurile la intrebari", a declarat Ada Macovei, inspector general al ISJ.

Dupa aceasta simulare, proba de evaluarea competentelor digitale se va desfasura intre 19-29 aprilie 2010, elevii obtinand la sfarsit un certificat cu una dintre mentiunile "utilizator mediu", "avansat" sau "experimentat".

Ministerul Educatiei a mentionat, de asemenea, ca elevii care detin deja un certificat de competente nu vor mai da probele de limba straina sau de competente digitale, ci trebuie doar sa depuna la secretariatul scolii unde vor da examenul de Bacalaureat 2010 o cerere si o copie legalizata a certificatului.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

(A) INFORMARE din partea Primăriei comunei Mihai Eminescu

astăzi, 16:56
24

1. Primăria comunei Mihai Eminescu vă aduce la cunoștință că, în conformitate cu prevederile Ordinul  Prefectului Județului Botoșani nr. 200/19.03.2024 și ale HCL -ului nr. 49/26.0...

Elevii dintr-un oraș din Botoșani și-au dat „întâlnire” cu jandarmii!

astăzi, 15:54
46

Elevii de la Liceul „Dimitrie Cantemir" din Darabani au participat, marți dimineață, la o activitate preventivă desfășurată de jandarmii botoșăneni.Discuțiile cu liceenii s-au...

Candidații pentru funcțiile de primar și consilieri locali în comuna Mihai Eminescu și-au depus candidaturile!

astăzi, 15:31
196

Verginel Gireadă, candidatul din partea Partidului Social Democrat (PSD) – Filiala Botoșani pentru funcția de primar al comunei Mihai Eminescu, și-a depus candidatura la Biroul Electoral de ...