BACALAUREAT 2009 - Ada Macovei, acuzata ca blameaza intreg corpul profesoral din Botosani!

BACALAUREAT 2009 - Ada Macovei, acuzata ca blameaza intreg corpul profesoral din Botosani!

 LIVIU AXINTE, liderul LSI Botosani  

Intentia Inspectoratului Scolar Judetean Botosani de a instala camere de supraveghere video in salile de clasa in care se desfasoara examenele de bacalaureat este aproape imposibil de pus in practica, spun sindicalistii din invatamantul botosanean.

"Acest sistem poate fi implementat, insa in acest moment este imposibil. ISJ nu are resursele necesare si nici timp nu mai este pentru implementarea acestui sistem", a precizat Liviu Axinte, lider al Ligii Sindicatelor din Invatamant, filiala Botosani.

Liderul de sindicat este de acord ca masura anuntata de ISJ a starnit foarte multe controverse atat in randul elevilor, cat si in randul cadrelor didactice.

"Aceasta masura este vazuta de ISJ si de Ministerul Educatiei ca o remediere a deficientelor aparute de-a lungul anilor la examenele de bacalaureat. Problema trebuie rezolvata, insa, de la caz la caz, nu generalizand", a mentionat Liviu Axinte.

Cel mai grav lucru pare sa fie, insa, dupa cum reiese dn cele precizate de Axinte, faptul ca inspectorul general al ISJ, Ada Macovei, a facut declaratii publice in legatura cu bacalaureatul, declaratii pe care cadrele didactice le-au perceput in mod diferit.

 "A blama intreg corpul profesoral inseamna a te detasa de el. Ar trebui sa avem mai multa prudenta in declaratiile publice", spune liderul LSI.

In viziunea sa, daca ISJ si Ministerul Educatiei ar fi dovedit ceva mai multa exigenta, am fi avut parte de examene corecte.

"Nu camerele video sunt solutia, ci introducerea examenului de admitere la facultate", este de parere Liviu Axinte.

Reamintim ca Ada Macovei, inspector general al ISJ Botosani, a declarat marti ca instalarea camerelor de luat vederi in salile de clasa va avea rolul de a garanta corectitudinea examenului.

"Aceste camere garanteaza elevilor capabili de performanta ca vor obtine rezultate pe masura muncii lor. Niciodata nu vom vedea copii olimpici si cu rezultate bune la invatatura sa copieze", spune Ada Macovei.

Inspectorul general al ISJ spera ca, prin folosirea acestor camere video si asigurarea transparentei examenelor, sa demonstreze ca acel procent de aproximativ 90 la suta promovabilitate in judet este real.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Temele pentru acasă între necesitate și obligație, ce ne sfătuiesc specialiștii în educație din Botoșani!

astăzi, 16:21
40

Țări ca Polonia și Finlanda au decis eliminarea temelor pentru acasă, considerând că beneficiul asupra copilului în ansamblu este nul.De fapt care e adevărul? Mai au nevoie copii...

Elena Damian a plecat de câteva zile de acasă, familia nu mai știe nimic de ea. Sunați la 112 dacă ați văzut-o!

astăzi, 15:33
185

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei, de 56 de ani din comuna Păltiniș care, la data de 17 aprilie a.c., a părăsit în mod voluntar domiciliul iar p...

Forțele de ordine vor asigura paza la manifestările religioase cu ocazia sărbătoririi Sfântului Mare Mucenic Gheorghe! (Foto)

astăzi, 14:53
129

În zilele de 22 și 23 aprilie, jandarmii botoșăneni, împreună cu efective de poliție, poliție locală și pompieri, vor lua măsurile necesare pentru desfășurarea in siguranță a ...