AXINTE: "Este primul an cand un profesor vrea sa devina invatator"

AXINTE: "Este primul an cand un profesor vrea sa devina invatator"
In perioada 9-10 mai vor avea loc sedintele publice pentru rezolvarea restrangerilor de activitate si a cazurilor de pretransfer. Dupa aceasta etapa, listele cu posturile disponibile la nivelul judetului vor fi reactualizate, pentru celelalte etape, respectiv detasarea in interesul invatamantului si concursul national de titularizare.

"Noi am solicitat ca in prima zi sa fie sedinta petru profesori, pentru ca o parte din invatatori si educatori care au studii ar vrea sa treaca profesori. Este insa primul an cand un profesor vrea sa devina invatator, avem si astfel de cazuri", a declarat Liviu Axinte, liderul Ligii Sindicatelor din Invatamant.

In ceea ce priveste restrangerile de activitate, chiar daca au prioritate, nu vor putea fi rezolvate toate cazurile. Cele mai mari probleme sunt la disciplinele tehnice, la maistri.

"Exista si posibilitatea somajului la aceste categorii. Daca nu se poate rezolva restrangerea de activitate anul acesta, persoana respectiva ramane titular al sistemului un an de zile si i se va da posibilitatea de detasare pe un post necalificat si eventual la anul, prin aparitia unui post, va avea prioritate sa il ocupe. Posturile aceastea din invatamtnul tehnic si de maistri sunt afectate intr-o masura foarte mare, pentru ca si invatamantul profesional si cel tehnic a fost gandit spre desfiintare", a adaugat liderul LSI.

La etapa de pretransfer si la restrangeri de activitate participa peste 400 de cadre didactice.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani - Dinamo 2-1! Meci nebun pe Stadionul Municipal

Marţi, 23 Aprilie 2024
635

Dinamo a primit un penalty, după o fază la care Țigănașu și-a spart capul. Mai apoi, Abdllah a ratat penalty-ul. Bogdan Andone a protestat vehement, și a fost eliminat.Ulterior, Dinamo a ma...

Proiect USR înaintat Senatului: Absolvenții de liceu care au promovat bacalaureatul ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe!

Marţi, 23 Aprilie 2024
84

Absolvenții de liceu care au promovat examenul național de Bacalaureat ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe, potrivit unui proiect depus la Senatul României de către U...

Polițiștii rutieri au verificat respectarea traseelor de deplasare stabilite pentru autovehiculele ”Școală”!

Marţi, 23 Aprilie 2024
114

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au organizat luni, 22 aprilie 2024, o acțiune pentru prevenirea și combaterea abaterilor la regimul rutier de către instructorii autorizați din cadrul ș...