Avion cu peste 230 de oameni la bord, disparut de pe radar

Avion cu peste 230 de oameni la bord, disparut de pe radar
Un avion al companiei Malaysia Airlines cu 239 de persoane la bord a disparut undeva deasupra Asiei de sud-est.

Aeronava zbura de la Kuala Lumpur spre Beijing si a pierdut contactul cu controlorii de trafic aerian, a anuntat compania aeriana.

"In acest moment nu avem nici o idee unde se afla acest avion", a spus un oficial al Malaysia Airlines pentru CNN.

Avionul, un Boeing 777-200, a pierdut contactul cu turnul de control la ora locala 02.40 (vineri, 20.40 - ora Romaniei). Decolase de la Kuala Lumpur si trebuia sa ajunga la Beijing la ora locala 06.30 (00.30 - ora Romaniei).

Aeronava transporta 227 de pasageri, printre care doi copii, si 12 membri ai echipajului, a mai precizat reprezentantul companiei.

La momentul disparitiei sale, avionul avea combustibil pentru circa 7,5 ore de zbor.

Pasagerii sunt de 13 nationalitati: din China si Taiwan (154), Malaezia (38), Indonezia (12), Australia (7), Franta (3), Statele Unite ale Americii (4), Noua Zeelanda (2), Ucraina (2), Canada (2), Rusia (1), Italia (1), Olanda (1) si Austria (1).

Desi asta inseamna 228 de pasageri, unul mai mult decat totalul anuntat de catre compania aeriana, nu s-a oferit nici o explicatie in acest sens.

Pe site-ul companiei aeriene se arata ca avionul era pilotat de Zaharie Ahmad Shah, de 53 de ani, din Malaezia. El are in total 18.365 de ore de zbor si s-a alaturat Malaysia Airlines in 1981.

Autoritatile aeronautice chineze au confirmat faptul avionul a fost pierdut de radar in spatiul aerian controlat de Vietnam.

Compania Malaysia Airlines opereaza in Asia de Sud-Est, Asia de Est, Asia de Sud, Orientul Mijlociu si pe ruta dintre Europa si Australia. Are 15 avioane Boeing 777-200 in flota sa. (ziare.com)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

USR Botoșani: Bani de reabilitări stradale și căldură în școli, la un pas de a fi dați de primarul Andrei pe campania sa electorală

astăzi, 13:33
86

În condițiile în care botoșănenii își rup mașinile de ani de zile pe străzile denivelate din Municipiul Botoșani și în condițiile în care elevii sunt puși să-...

O judecătoare a murit într-un mod stupid, la 54 de ani. ”A mai apucat să-şi sune soţul, dar…”

astăzi, 12:54
1233

Moarte stupidă, la 54 de ani, a unei judecătoare din cadrul Tribunalului Iași. Femeia a decedat marți, după ce a căzut pe scări.„Nu era bolnavă. A fost pur şi simplu un accident. Di...

Numerele de la mașină l-au băgat în bucluc!

astăzi, 12:10
439

În cursul zilei de miercuri, 27 martie, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani – Biroul Rutier au oprit pentru control pe strada Pacea, din municipiul Botoșani, un autot...