Aveți grijă când trimiteți pachete la copii în Marea Britanie. Trebuie completată declarație și se pot aplica și taxe vamale care pot ajunge la 25% din valoarea produselor

Aveți grijă când trimiteți pachete la copii în Marea Britanie. Trebuie completată declarație și se pot aplica și taxe vamale care pot ajunge la 25% din valoarea produselor

Foarte mulți dintre români au astăzi rude în Marea Britanie iar noile taxe vamale le-a dat viața peste cap britanicilor, așa că aveți grijă când le trimiteți pachete pentru că toate trebuie însoțite de declarații vamale iar unele taxe vamale pot ajunge la 25% din valoarea produselor.

Conform noilor reguli, un cătățean din Marea Britanie care primește un cadou de la cineva din UE în valoare de peste 39 de lire se poate trezi cu o factură pentru TVA la import care este și de 20% din valoarea cadoului.

Pentru mărfurile care costă mai mult de 135 de lire, se pot aplica și taxe vamale care pot varia de la 0% până la 25% din valoarea produsului.

Taxele suplimentare sunt de obicei colectate de curierat în numele guvernului, clienții fiind rugați să plătească înainte pentru a-și putea ridica coletul.

În plus, absolut toți comercianții cu amănuntul din UE care trimit colete în Regatul Unit trebuie acum să completeze formularele de declarație vamală. De asemenea, cumpărătorii trebuie să plătească taxe vamale sau TVA, în funcție de valoarea produsului și de unde provine.

Taxele vamale sunt responsabilitatea clientului, nu a comerciantului cu amănuntul, care de multe ori nu are nicio idee despre cât de mare ar putea fi eventualul cost suplimentar.

Taxele nu pot fi plătite în avans și sunt percepute numai după ce articolul ajunge în Marea Britanie.

 

Spune-ne opinia ta