Avarie de proporţii la Leorda! Apa a intrat în curțile oamenilor! FOTO, VIDEO

Avarie de proporţii la Leorda! Apa a intrat în curțile oamenilor! FOTO, VIDEO
Avarie de proporţii în satul Dolina, comuna Leorda! Conducta de beton, cu diametrul de 600 mm, care asigură alimentarea cu apă a municipiului Dorohoi şi localităţilor aferente a explodat miercuri dimineaţă.

Pierderea de apă este atât de gravă încât, potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, satul Dolina a fost în pericol de inundare.

De partea cealaltă, reprezentanţii Nova Apaserv speră că ruptura conductei nu este longitudinală, astfel încât să poată fi reparată rapid.

La fața locului s-au deplasat șefii de la Nova Apaserv, dar și prefectul Dan Nechifor și reprezentanții ISU. Apa care a țâșnit din conducta care s-a spart, aflată pe un deal, s-a revărsat și a ajuns până în șosea, scurgându-se prin șantul din beton. 
Două curți au fost inundate iar într-o gospodărie apa a intrat în casă și în beci.

“Curgea apa și pe șosea și am strigat când am văzut că intră și în curte. Curgeau șiroaie prin curte și mi-a intrat și în casă", a spus unul dintre localnicii afectati de avarie. 

Conducta care s-a spart se află pe un versant din satul Dolina și a fost dată în folosință în 1964. Din cauza infiltrațiilor, pământul de deasupra a început să se surpe.

Din cauza acestei avarii, este posibil să fie restricționat consumul de apă în municipiul Dorohoi și localitățile aferente. 
 















 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Temele pentru acasă între necesitate și obligație, ce ne sfătuiesc specialiștii în educație din Botoșani!

astăzi, 16:21
56

Țări ca Polonia și Finlanda au decis eliminarea temelor pentru acasă, considerând că beneficiul asupra copilului în ansamblu este nul.De fapt care e adevărul? Mai au nevoie copii...

Elena Damian a plecat de câteva zile de acasă, familia nu mai știe nimic de ea. Sunați la 112 dacă ați văzut-o!

astăzi, 15:33
228

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei, de 56 de ani din comuna Păltiniș care, la data de 17 aprilie a.c., a părăsit în mod voluntar domiciliul iar p...

Forțele de ordine vor asigura paza la manifestările religioase cu ocazia sărbătoririi Sfântului Mare Mucenic Gheorghe! (Foto)

astăzi, 14:53
146

În zilele de 22 și 23 aprilie, jandarmii botoșăneni, împreună cu efective de poliție, poliție locală și pompieri, vor lua măsurile necesare pentru desfășurarea in siguranță a ...