Autoritatile se pregatesc de iarna: "Mai pregătiţi sunt cei de la drumurile judeţene", spune prefectul

Autoritatile se pregatesc de iarna: "Mai pregătiţi sunt cei de la drumurile judeţene", spune prefectul
Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă s-a întrunit miercuri pentru a analiza stadiul pregătirilor pentru desfăşurarea în bune condiţii a activităţilor specifice pe timpul sezonului de iarnă, în conformitate cu Ordinul Prefectului nr. 223 din 21.10.2010.

Au prezentat rapoarte Secţia Drumuri Naţionale, Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri, Direcţia de Sănătate Publică, Serviciul de Ambulanţă Judeţean, Inspectoratul Şcolar Judeţean, SC NOVA APASERV SA, SC MODERN CALOR SA, SC E-ON GAZ Distribuţie, SC E-ON Moldova.

Potrivit raportului Secţiei de Drumuri Naţionale, din cele nouă drumuri, în lungime totală de 425 de km, 397 vor fi deszăpeziţi în iarna 2010+2011 de către SC UMB Bacău pe un contract subsecvent din contractul de întreţinere multianuală, diferenţa de 28 de km, respectiv DN 29B Botoşani Dorohoi, va fi deszăpezit cu personal şi utilaje proprii ale SDN.

În data de 13 septembrie, la sediul SDN, în prezenţa directorului Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Iaşi şi a delegatului SC UMB Bacău s-au stabilit utilajele de iarnă pe fiecare bază de deszăpezire şi punct de sprijin, în total 35. Acestea în cea mai mare parte sunt pregătite şi echipate pentru iarnă, restul problemelor fiind rezolvabile până la venirea iernii. Probleme sunt însă la asigurarea stocurilor de material antiderapant, care sunt sub 10%, a stocurilor de carburanţi, uleiuri si lubrifianţi, care sunt în jurul valorii de 10%.

În ceea ce priveşte Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri, pentru intervenţia pe cei 642 de km de drumuri, aceasta are pregătite 52 de utilaje, din care 15 proprii şi 37 închiriate. În ceea ce priveşte materialul antiderapant, acesta este în curs de aprovizionare.

Şefii Direcţiei de Sănătate Publică, Serviciului de Ambulanţă Judeţean, Inspectoratul Şcolar Judeţean, SC NOVA APASERV SA, SC MODERN CALOR SA, SC E-ON GAZ Distribuţie, SC E-ON Moldova au declarat de asemenea că instituţiile sau societăţile pe care le reprezintă sunt pregătite pentru activitatea de iarnă.

O problemă mai gravă există în ceea ce priveşte pregătirea şcolilor pentru sezonul rece, inspectorul general adjunct Daniel Botezatu semnalând că sunt unităţi şcolare care au stoc zero la combustibilii pentru încălzire. În acest sens se impun unele măsuri concertate de la nivel de judeţ pentru găsirea unor soluţii în timp real.

Prefectul judeţului, în calitate de preşedinte al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, a spus la finalul şedinţei că nu este pe deplin satisfăcut de stadiul pregătirilor pentru iarnă.

"Mai sunt lucruri de pus la punct, în principal privind stocurile de combustibili şi material antiderapant. De asemenea este important cu cine va lucra UMB Bacău, firma care are contract de deszăpezire pe drumurile naţionale, pentru a nu ne mai confrunta cu problemele de anul trecut. Ca de obicei, am constatat că mai pregătiţi sunt cei de la drumurile judeţene. Am făcut această analiză din timp pentru ca să nu spună ulterior că ne-a luat iarna pe nepregătite", a declarat prefectul Cristian Roman.


Radu Dorulet,
Consilier Cancelaria prefectului


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Prefectul, apel în ședință pentru siguranța elevilor: „Observ că s-au făcut progrese...” (video)

astăzi, 09:40
12

O astfel de situație, a cazurilor de violență în școli, a fost punctată și de către șeful Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) din Botoșani, comisar șef de poliție Costîn...

Microbuz cu ucraineni răsturnat pe DN 17. Cinci persoane transportate la spital!

astăzi, 09:14
152

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, maior Alin Găleată, un microbuz s-a răsturnat, vineri dimineața, pe raza localității Prisaca Dornei. În microbuz se aflau șase perso...

Telemedicină pentru Unitățile de Primiri Urgențe din Botoșani și Dorohoi!

astăzi, 08:58
49

Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean „Mavromati”, Compartimentul de Primiri Urgențe de la Secția de Pediatrie și Compartimentul de Urgențe din cadrul Spitalului Municipa...