Autoritatile poloneze au inculpat trei persoane in cazul mortii lui Claudiu Crulic!

Autoritatile poloneze au inculpat trei persoane in cazul mortii lui Claudiu Crulic!

DANIEL CLAUDIU CRULIC

Trei persoane au fost inculpate in Polonia, in urma decesului de anul trecut, intr-o inchisoare poloneza, a dorohoianului Daniel Crulic, care fusese timp de doua luni in greva foamei, relateaza AFP, citand Parchetul de la Cracovia.

Trei membri ai conducerii spitalului penitenciarului Montelupich de la Cracovia au fost inculpati pentru neacordare de ajutor unei persoane aflate in pericol de moarte.

Ei risca pana la cinci ani de inchisoare, a precizat procurorul insarcinat cu ancheta, Piotr Kosmaty, citat de presa poloneza. Cei trei inculpati, care au decis sa pledeze nevinovat, vor fi judecati in libertate, a adaugat el.

Daniel Crulic, in varsta de 33 de ani, din Dorohoi, fusese acuzat de furt si inchis la Montelupich in noiembrie 2007.

Declarandu-se nevinovat, Crulic a intrat in greva foamei si a scris in mai multe randuri consulatului roman pentru a cere ajutor, potrivit familiei sale.

El a murit la jumatatea lunii ianuarie a anului trecut, la o zi dupa ce fusese transferat la un spital. Crulic avea in jur de 30 de kilograme la acel moment, potrivit familiei sale.

In urma decesului lui Crulic, care a provocat un scandal in Romania, consulul si ambasadorul roman la Varsovia au fost rechemati, iar ministrul de externe Adrian Cioroianu, criticat pentru gestionarea cazului, a demisionat.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Iftime este recunoscător: ”M-a salvat Mailat, minunea asta de copil!” / ”Cu Andone și cu echipa asta mă luptam la orice loc!”

astăzi, 08:08
142

FC Botoșani a trecut de Dinamo, scor 2-1, după un meci nebun. Prima repriză a durat mai bine de o oră, iar în ea Dinamo și-a dat un autogol, a marcat de două ori, dar doar o reușită a fo...

Viața cruntă a unei bunici din Botoșani: ”Oamenii bolnavi nu merită să fie umiliți astfel!” (Foto)

astăzi, 07:42
375

Bătrâna are nevoie de alimente, scutece cu scai mărimea L, produse de igienă (mai ales șervețele umede), haine lejere din bumbac XL (mai ales pantaloni), un pat medical electric sau orice p...

Andone, după victoria cu Dinamo: ”Atmosfera a fost extraordinară. Le mulțumesc suporterilor!”

astăzi, 07:16
257

Antrenorul echipei FC Botoșani, Bogdan Andone, în vârstă de 49 de ani, a oferit câteva cuvinte la finalul meciului.”Dumnezeu ne-a dat punctele înapoi!”&bd...