Audi plin cu țigări de contrabandă oprit în trafic! Șoferul nu știa cui i le va duce ! FOTO, VIDEO

Audi plin cu țigări de contrabandă oprit în trafic! Șoferul nu știa cui i le va duce ! FOTO, VIDEO
Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Rădăuţi Prut - I.T.P.F. Iaşi au depistat doi tineri botosaneni care transportau 2.500 pachete de ţigări de contrabandă, de provenienta R. Moldova cu un autoturism înmatriculat în România.

În data de 08 septembrie a.c., în jurul orei 19.30, pentru valorificarea unor informaţii, poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Rădăuţi Prut – I.T.P.F. Iaşi  au organizat o acţiune specifică pe linia combaterii contrabandei cu tutun, în zona localităţii de frontieră Cotu Miculinţi, judeţul Botoşani.

Astfel, lucrătorii Poliției de Frontieră au procedat la efectuarea semnalelor regulamentare de oprire a unui autoturism marca Audi, înmatriculat în România, în care se aflau două persoane de sex masculin. 

În urma legitimării ocupanţilor autoturismului, poliţiştii de frontieră au stabilit că aceştia sunt cetăţenii români Cosmin F.  şi Ionuţ P., în vârstă de 20 respectiv 26 de ani, ambii domiciliaţi pe raza judeţului Botoşani. La controlul autoturismului, lucrătorii Poliției de Frontieră au observat, pe bancheta din spate, trei colete învelite în folie de culoare neagră care erau prevăzute cu chingi pentru transport, în care se aflau ţigări.

Cu privire la cele constatate,  Cosmin F., şoferul autoturismului, a declarat că a preluat tigarile de pe malul raului Prut si intenţiona să le transporte  în localitatea Viişoara, la o persoană necunoscută, urmând să primească de la Ionuţ P. suma de 1.500 lei.

În urma inventarierii conţinutului coletelor s-a constatat că acestea conţineau 2.500 pachete pachete ţigări marca Ritm cu timbre de acciză Republica Moldova.

Ţigaretele, în valoare de 28.125 lei şi autoturismul marca Audi, în valoare de 18.000 lei, au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor. 
    
Poliţiştii de frontieră botoşaneni efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă şi trecerea frauduloasă a frontierei de stat, fiind anunţate şi autorităţile de frontieră ale statului vecin, în vederea cercetării în comun a evenimentului şi identificării tuturor persoanelor implicate.











 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

952 persoane angajate prin intermediul AJOFM Botoșani, în primele trei luni ale anului 2024

astăzi, 17:14
7

În primele trei luni ale anului 2024, au fost integrate pe piața muncii datorită măsurilor de stimulare a ocupării forței de muncă implementate de Agenția Județeană pentru Ocuparea For...

(P) LEGO TOWN LA BOTOȘANI SHOPPING CENTER!!!

astăzi, 16:12
165

Orășelul LEGO creativ pentru copii vă așteaptă la centrul comercial Botoșani Shopping Center! Cei mici și mari sunt invitați să experimenteze GRATUIT bucuria jocurilor LEGO, într-un cad...

ISU Botoșani își mărește echipa: Patru posturi scoase la concurs din sursă externă!

astăzi, 16:00
145

Începând de astăzi, s-a dat startul înscrierilor la concursurile organizate pentru ocuparea, prin încadrare directă, a unor posturi vacante în cadrul Inspectoratului pe...