Au sustinut licenta, s-au inscris la master, dar au aflat ca abia au terminat anul doi de facultate!

Au sustinut licenta, s-au inscris la master, dar au aflat ca abia au terminat anul doi de facultate!

 Universitatea Al.I.Cuza Iasi  

Debandada din invatamantul romanesc conduce la situatii hilare, dar extrem de grave!

Doua sute de absolventi de la Universitatea Al. I. Cuza, din Iasi, sunt pusi sa se reinscrie la facultate, in anul 3, chiar daca au dat examenele toate, au sustinut licenta, iar unii dintre ei sunt acum la master.

Situatia devine penibila de-a dreptul pentru absolventii care deja au obtinut posturi in invatamant si a caror diploma, acum, nu va mai fi recunoscuta!

Motivul: in anul III de studiu nu au optat pentru o specializare de limba straina! Cei 200 credeau ca au terminat socotelile cu facultatea, dupa ce au sustinut examenul de licenta.

Recent, au fost anuntati de conducerea facultatii ca trebuie sa revina in banca, incepand cu anul III de studiu.

Dupa un an de zile de la terminarea facultatii se hotaraste ca specializarea romana pura (unica specializare) sa nu fie recunoscuta.

Prin urmare, toti studentii care au urmat aceasta specializare sunt chemati sa se reinmatriculeze incepand cu data de 1 octombrie 2009, din nou, in anul 3 de facultate pentru a urma o alta specializare (limba straina).

In anul universitar 2007 -2008 specializarea a fost recunoscuta, ba chiar recomandata de majoritatea profesorilor Facultatii de Litere.

Dupa conducerea Universitatii/Facultatii, toti studentii ar trebui sa-si intrerupa studiile masterale si sa repete anul 3 de facultate, chiar daca si-au luat toate examenele si au dat o licenta pe domeniul respectiv, iar profesorii deja titulari sa-si piarda titularizarea pentru ca diploma nu mai este valabila, spune Neculai Nistor, unul dintre fostii studenti, pentru NewsIasi.

Daca studentii au fost neatenti, acestia vor trebui sa-si repare greselile din trecut. Daca greseala este a institutiei, cu siguranta ca se va gasi solutia cea mai buna, a declarat Dan Stoica, prodecan pe probleme studentesti la Facultatea de Litere din Iasi, citat de Adevarul.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

ANUNȚUL Ministerului Muncii: Cum se va face plata în avans a pensiilor aferente lunii mai 2024!

astăzi, 14:44
101

Executivul a aprobat, în ședința de joi, cele două acte normative care asigură plata în avans a pensiilor și a altor drepturi prevăzute de legi speciale, aferente lunii mai 2024....

(P) Factorii care influențează prețul unei campanii SEO

astăzi, 14:21
34

Site-ul afacerii tale încă nu primește suficient trafic organic sau nu are vizibilitate online și vrei să incluzi o campanie SEO în strategia de marketig digital, așa că ai înc...

O zi pe cel mai nordic hotar al țării, la capătul județului Botoșani!

astăzi, 14:06
225

Prutul desenează aici o graniță meschină între maluri plămădite din același pământ. Pe malul drept se înșiră Miorcanii poetului Ion Pillat. Pe cel stâng, ca înt...