Au renuntat la posturile din Primarie din cauza salariilor mici!

Au renuntat la posturile din Primarie din cauza salariilor mici!
Circa 30 de persoane au renuntat la functiile pe care le detineau in cadrul Primariei Botosani si au ales un loc de munca mai bine platit sau au luat calea strainatatii in speranta unui trai mai bun.

Plecarea acestora din sistem s-a datorat reducerii salariilor, in vara anului trecut, cu 25%, multi ajungand sa plece acasa dupa o luna de munca cu 600 de lei.

Cele mai multe persoane care au plecat au fost de la Serviciul Public de Administrare Baze Sportive si Zone de Agrement.

“Cei care au avut de plecat, au plecat. Salariilecat de cat au mai crescut putin cu 15% si probabil ca functie de cresterile care vor fi si la anul, veniturile salariatilor vor fi destul de multumitoare. Nu mari, dar macar au siguranta unui loc de munca si asta este cel mai important in zilele de azi. Cu tot cu muncitori, in ultimul an au plecat aproape 30 de persoane din Primarie. In schimb, nu putem angaja. Este Ordonanta de Guvern care prevede sa angajezi un om la sapte posturi eliberate. Si atunci, au plecat sapte si noi am angajat unul. Celelalte posturi au ramas descoperite si sunt destul de multe", a spus viceprimarul Florin Ghiorghita.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Preotul care slujește de peste un sfert de secol în Biserica-simbol a Botoșanilor: ”Din Cenușăreasa orașului a ajuns o frumoasă mireasă a lui Hristos!” (Foto, Video)

astăzi, 10:08
2

Pr. Dumitru-Florentin Mateciuc, născut pe 9 octombrie 1964, este licenţiat al Facultăţii de Teologie Bucureşti. De 26 de ani slujește în biserica-simbol a orașului Botoșani, care astăzi...

Deficitul de judecători la Botoșani s-a mai redus, dar suntem încă în topul național!

astăzi, 09:42
31

Dacă în luna februarie județul Botoșani se afla pe primul loc în România, cu cel mai mare deficit de judecători, situația s-a mai îmbunătățit: am coborât pe locul...

Deschiderea oficială a Olimpiadei Naționale de Limba ucraineană la Botoșani (Foto)

astăzi, 09:22
108

În perioada 22-25 aprilie 2024, la Botoșani se desfășoară a XXX-a ediție a Olimpiadei naționale de limba și literatura ucraineană maternă – etapa națională, un eveniment de pres...