ATENŢIE, ŞOFERI! Rovinietele vor fi verificate automat 14 ore pe zi!

ATENŢIE, ŞOFERI! Rovinietele vor fi verificate automat 14 ore pe zi!
Începând cu această lună, o autospecială a Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Iaşi, dotată cu un sistem electronic care verifică automat dacă maşinile au rovinietă, va acţiona în patru dintre judeţele Moldovei, printre care şi Botoşani.

Nicolaie Popovici, director comercial în cadrul Direcţiei Regionale din Iaşi, a declarat pentru Monitorul de Suceava că începând din iulie o maşină a fost repartizată exclusiv pentru patru judeţe din Moldova, Neamţ, Iaşi, Suceava şi Botoşani. "Graficul de control este foarte încărcat, inspectorii noştri acţionează câte 14 ore pe zi", a subliniat Nicolaie Popovici.

S-a acţionat deja pe DN 29, pe drumul dinspre Suceava spre Botoşani, dar şi pe DN 17 A, în zona Rădăuţi – Marginea.

Şoferii nu sunt opriţi în trafic, primind amenzile acasă, în plic

În ceea ce priveşte modul în care funcţionează aceste sisteme, camerele video înregistrează numărul de înmatriculare al vehiculelor care tranzitează drumurile naţionale, care apoi sunt verificate în baza centrală de date (CESTRIN), iar în cazul în care numărul nu este găsit se interoghează baza de date a Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor pentru identificarea contravenientului. Toate aceste operaţiuni au loc online, în doar câteva secunde. După ce proprietarul maşinii fără rovinietă este identificat, acestuia i se întocmeşte proces verbal şi i se trimite amenda, prin poştă, la domiciliu, mai scrie Monitorul de Suceava.

Oficialii de la Compania de Drumuri Naţionale susţin că şoferii depistaţi fără roviniete au şanse minime de izbândă în cazul în care contestă sancţiunea, asta pentru că proba video se păstrează şi la nevoie este pusă la dispoziţia instanţei de judecată.

Sistemul electronic prin care sunt verificaţi şoferii din trafic poate fi folosit şi independent de maşina cu care se acţionează în trafic, de obicei camerele fiind dispuse la marginea şoselei.

În viitorul apropiat, în dotarea Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale vor intra şi sisteme fixe de verificare a plăţii rovinietei.

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Carla`s Dreams și Ștefan Bănică printre artiștii care vor urca pe scenă de Zilele municipiului Botoșani! (foto)

astăzi, 14:16
1

Artiști cunoscuți și iubiți de publicul larg vor urca pe scenă de Zilele municipiului Botoșani. Printre cei care vor încânta publicul se numără Carla`s Dreams, Ștefan Bănică, An...

Alertă: O botoșăneancă a dispărut de acasă împreună cu copilul ei de 4 ani!

astăzi, 13:41
151

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei de 49 de ani, din comuna Hudești, care a părăsit domiciliul în data de 22 aprilie 2024, împreună cu fiul...

Care este starea lui Benzar, fotbalistul rănit grav la meciul cu Dinamo: ”Greu de crezut că-l mai putem folosi în etapele următoare!”

astăzi, 13:15
402

FC Botoșani a învins Dinamo, 2-1, într-un meci plin de evenimente. Au fost de toate: un autogol, un penalty ratat, un antrenor eliminat, un fotbalist trimis la cabine și un altul care a ...