ATENŢIE la declaraţia 200! Unele formulare sunt deja completate!
BOTOSANI

ATENŢIE la declaraţia 200! Unele formulare sunt deja completate!
Mii de botoşăneni sunt aşteptaţi în această perioadă la Administraţia Judeţeană de Finanţelor Publice pentru a depune declaraţiile de venit aferent anului 2015.

Vorbim de cei care au câştigat bani anul trecut din profesii liberale, profesii libere, drepturi de proprietate intelectuală, cedarea folosinţei bunurilor (chirii) cu titlu de activitate independentă (peste cinci contracte), activităţi agricole care nu sunt impuse pe baza normelor de venit (agricultorii care au mai multe terenuri sau animale şi trebuie să lucreze pe persoană fizică), operaţiuni de vânzare-cumpărare de valută la termen, pe bază de contract, transferul titlurilor de valoare (altele decât părţile sociale şi valorile mobiliare în cazul societăţilor închise), silvicultură ori piscicultură.

Pentru anul fiscal 2015, termenul limită de depunere este 25 mai 2016. Cei care nu reuşesc să se înscrie în acest termen, riscă amenzi cuprinse între 50 şi 500 de lei.

Pentru cei care doresc să descarce de pe internet formulatul 200 există însă o problemă: internetul s-a umplut în ultima perioadă cu site-uri ale unor ONG-uri care pun la dispoziţie acest formular, dar partea referitoare la destinaţia sumei reprezentând până la 2% din impozitul datorat pe venitul net sau câştigul net anual impozabil ete deja completat cu informaţiile financiare a respectivei ONG.
(vezi foto 1)

Mai mult, platforma ANAF de asistenţă contribuabili prezintă erori, astfel că cei care doresc să-şi descarce formularele dintr-o sursă autorizată au dificultăţi. (foto 2)



 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O zi pe cel mai nordic hotar al țării, la capătul județului Botoșani!

astăzi, 14:06
5

Prutul desenează aici o graniță meschină între maluri plămădite din același pământ. Pe malul drept se înșiră Miorcanii poetului Ion Pillat. Pe cel stâng, ca înt...

(P) Relansare monumentală: ReduceriPreturi.ro reînvie după zece ani

astăzi, 13:46
27

ReduceriPreturi.ro, unul dintre pionierii ofertelor online, se întoarce după zece ani de pauză cu o nouă viziune și o abordare modernizată. Relansarea include funcționalități îmbun...

Îl mai țineți minte pe Aron Bălan, spaima șoferilor din Botoșani?

astăzi, 13:12
149

Un tânăr care are la activ sute de fapte de furt comise pe raza județelor Suceava și Botoșani a fost condamnat miercuri, 24 aprilie, de magistrații de la Judecătoria Gura Humorului, î...