Atentie, indemnizatia de crestere a copilului se recalculeaza doar la cerere!

Atentie, indemnizatia de crestere a copilului se recalculeaza doar la cerere!
Daca pana acum, indiferent de salariul pe care-l realizau, mamicile primeau de la stat 600 de lei ajutor din partea statului pentru a-si creste copilasul, incepand din aceasta luna, ele pot primi o indemnizatie de 85% din media veniturilor realizate in ultimele 12 luni.

Femeile care primesc deja aceasta indemnizatie pot cere recalcularea drepturilor banesti, daca acest lucru este in avantajul lor.

Pentru noile dosare, se va acorda din oficiu, suma de 600 de lei pentru femeile al caror venit mediu din ultimul an lucrat e mai mic de 600 de lei, sau 85% din venit daca au avut un venit mediu in ultimul an lucrat mai mare de 600 de lei. Indemnizatia de crestere a copilului nu poate depasi insa 4.000 de lei.

Indemnizatia se va calcula in functie de media veniturilor nete obtinute de mama (sau de tata, daca el va fi cel care va solicita concediul de crestere a copilului), in ultimele 12 luni anterioare nasterii copilului.

Se iau in considerare orice venituri realizate de mama in ultimul an anterior nasterii copilului supuse impozitarii conform Codului Fiscal.

De aceasta lege vor beneficia chiar si mamele care deja sunt in plata, indiferent ca mai au un an de primit bani de la stat sau o luna. De aceeasi lege vor beneficia si mamicile care au adoptat un bebelus.

Persoanele indreptatite sa beneficieze de indemnizatie de crestere a copilului care nu au depus cererile pana in 31. 12 2008, o pot face in 60 de zile lucratoare de la data de la care se stabileste dreptul conform legii.

Mamicile care depasesc acest termen pierd o luna de zile de plata, dar pot sa-si depuna in continuare dosarele.

Mamele care primesc deja bani trebuie sa obtina o noua adeverinta de la serviciu, pe care sa o depuna la Agentia Judeteana pentru Prestatii Sociale.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Mai puțini nervi și timp scutit pentru șoferi: Rută ocolitoare la Dumbrăveni! (video)

astăzi, 15:29
282

Șoferii care circulă de la Botoșani la Suceava sau de la Suceava la Botoșani și trec prin Dumbrăveni ar putea să fie scutiți de nervi, dar și să economisească timp.Asta după ce Ioan Pa...

Un corp al Spitalului „Mavromati” intră în reabilitare. Unde va fi mutată activitatea?

astăzi, 14:41
332

De săptămâna viitoare încep lucrările de reabilitare a corpului de clădire care găzduiește bucătăria, dar și spălătoria Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșan...

Posturi scoase la concurs într-o instituție din Botoșani!

astăzi, 14:22
455

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) din Botoșani anunță faptul că în luna martie s-au vacantat în cadrul instituției două locuri de muncă. Este vorba despre două posturi de c...