Atenţie, dacă porniţi la drum când este în vigoare Codul Galben! Recomandarea autorităţilor!

Atenţie, dacă porniţi la drum când este în vigoare Codul Galben! Recomandarea autorităţilor!

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare COD GALBEN și COD PORTOCALIU de vânt intens, disconfort termic, precipitații mixte în nordul, nord-vestul și centrul ţării, începând de duminică, 29 octombrie a.c., ora 10,00 până luni, 30 octombrie ora 23,00.

Judeţul Botoşani a fost plasat sub COD GALBEN, ceea ce înseamnă că fenomenele meteorologice prognozate (în acest caz vânt intens, disconfort termic și precipitații mixte) vor fi temporar periculoase pentru anumite activităţi, dar altfel sunt obişnuite pentru perioada respectivă sau zona specificată.

Ministerul Afacerilor Interne recomandă conducătorilor auto ca, înainte de a porni la drum, să se intereseze asupra condițiilor meteo și rutiere din zona traseului pe care vor să-l parcurgă și să respecte semnalizarea rutieră din zona respectivă sau a polițiștilor prezenți la fața locului.

Pentru a fi la current cu cele main noi informații despre alertele meteo, cele privind traficul rutier sau riscurile de inundații, recomandăm persoanelor să descarce aplicația DSU.

 La nivelul Ministerul Afacerilor Interne este activat Centrul Național de Conducere Integrată care monitorizează orice situație de urgență pentru ca intervențiile din teren să se desfășoare în condiții optime.

Efectivele Ministerului Afacerilor Interne - pompieri, poliție și jandarmerie din zonele vizate de avertizări sunt pregătite să intervină în orice moment în sprijinul comunităților.

Comunicat de presă Cancelaria Prefectului

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Veste uriașă pentru vârstnici: ”E un pas extrem de importanti!”

astăzi, 07:02
28

Compania Națională Poșta Română se pregătește să introducă posibilitatea achitării acestora cu cardul direct la poștaș. Compania a investit în 7.000 de dispozitive mobile care v...

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sf. Sfinţiţi Mc. Marcu, Episcopul Aretuselor, şi Chiril diaconul

astăzi, 06:54
4

Sfântul Marcu (sec. 4) s-a născut în zilele împăratului Constantin cel Mare (306-337), cel care a oprit prigoanele împotriva creştinilor, dând deplină libertate Biser...

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

Joi, 28 Martie 2024
159

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...