ATENȚIE! Cluburile, restaurantele și hotelurile nesigure la incendiu vor fi amendate dacă n-au panouri de avertizare!

ATENȚIE! Cluburile, restaurantele și hotelurile nesigure la incendiu vor fi amendate dacă n-au panouri de avertizare!
Firmele care dețin cluburi, restaurante sau hoteluri, printre multe altele, ce funcționează fără a fi autorizate pentru securitatea la incendiu vor risca să fie amendate dacă nu-și informează clienții despre lipsa autorizației. Concret, aceste companii vor trebui, conform unui proiect de act normativ ce-și așteaptă votul decisiv la Camera Deputaților, să afișeze panouri de informare privind lipsa autorizației de securitate la incendiu. În caz contrar, amenda va putea ajunge până la 5.000 de lei.
 
Proiectul de lege pentru completarea Legii nr. 307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor a trecut în octombrie 2017 de Senat și acum își așteaptă votul decisiv la Camera Deputaților, acolo unde este propus pentru adoptare. Dacă va trece de deputați, documentul va mai avea nevoie doar de semnătura președintelui țării pentru a se aplica.
 
În cazul construcțiilor și amenajărilor care funcționează fără a fi autorizate pentru securitatea la incendiu, parlamentarii vor introduce o obligație legală de a se afișa public pericolul la care se expun vizitatorii. Mai exact, clădirile/spațiile amenajate în clădiri de comerț, cultură și turism vor trebui să pună la intrare un panou de avertizare, altfel vor risca să fie amendate.
 
„Până la obținerea autorizației de securitate la incendiu (...), beneficiarii investițiilor care vizează construcții publice au obligația să realizeze și să amplaseze panouri de înștiințare în dreptul intrărilor în spațiile respective, cu următorul conținut, tipărit cu litere de tipar cu dimensiuni de minimum 2,5 cm, de culoare roșie, pe fundal alb: «Acest spațiu funcționează fără autorizația de securitate la incendiu»”, scrie în propunerea de act normativ.
 
Pentru a fi mai ușor de înțeles despre ce fel de afaceri este vorba, acestea sunt enumerate în document. Astfel, panoul de avertizare va trebui afișat de baruri, cluburi, discoteci, restaurante, centre comerciale, magazine, supermagazine, hipermagazine, teatre, cinematografe, săli polivalente, săli de spectacole sau altele asemenea, hoteluri, moteluri, hosteluri, vile turistice, cabane turistice, pensiuni, apartamente și camere de închiriat în regim hotelier.
 
Ca să se asigure că obligația este respectată, parlamentarii vor introduce și o amendă notabilă pentru neamplasarea panourilor pentru avertizarea publicului despre lipsa autorizării de securitate la incendiu. Aceasta va fi cuprinsă între 2.500 și 5.000 de lei.
 
Exceptând clădirile care deja sunt folosite în scopuri comerciale, culturale sau turistice fără a fi autorizate pentru securitatea la incendiu, legislația în vigoare prevede că autorizația este necesară înainte de începerea construcțiilor sau modernizărilor.
 
„Începerea lucrărilor de execuție la construcții și amenajări noi, de modificare a celor existente și/sau schimbarea destinației acestora, precum și punerea lor în funcțiune se fac numai după obținerea avizului sau autorizației de securitate la incendiu, după caz”, prevede Legea nr. 307/2006.
 
Modificările legislative din ultimii ani la regimul autorizării de securitate la incendiu au fost operate în special din cauza incendiului din octombrie 2015 din clubul Colectiv din București, în urma căruia s-au înregistrat zeci de morți și sute de răniți.

Avocatnet.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
611

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
459

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
2999

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...