ATENTIE! Agricultorii trebuie sa depuna declaratia de venit

ATENTIE! Agricultorii trebuie sa depuna declaratia de venit
Persoanele fizice care obtin venituri din agricultura trebuie sa depuna, pana pe 25 mai, declaratia privind veniturile realizate. Deoarece ziua limita este nelucratoare, Fiscul a anuntat ca va prelungi termenul pana pe 27 mai.

Toti cei care realizeaza venituri din cultivarea produselor agricole, exploatarea pepinierelor viticole, pomicole sau altele asemanatoare, ori din cresterea si exploatarea animalelor sunt obligati sa depuna la Fisc declaratia amintita.

Sunt scutiti de aceast lucru persoanele fizice care detin, cu orice titlu, suprafete de teren destinate productiei agricole, pentru cele necultivate, pentru cele cultivate cu plante furajere si leguminoase, precum si pasuni sau fanete naturale pentru care venitul se determina pe baza normelor de venit.

De asemenea, nu sunt obligati sa depuna declaratia cei care dau in arenda terenurile, precum si cei care realizeaza venituri din exploatarea terenurilor detinute in comun sau devalmasie.

Modelul declaratiei poate fi descarcat de pe site-ul ANAF.

Modificarea structurii suprafetelor destinate productiei agricole vegetale sau a numarului de capete de animale sau familii de albine intervenite dupa data de 27 mai nu conduce la recalcularea normelor de venit.

Declaratia, completata citet, se depune pe suport de hartie la Fisc sau se trimite prin scrisoare recomandata.

Informatii detaliate se pot obtine la:
- birourile pentru asistenta contribuabililor din cadrul administratiilor finantelor publice;
- telefonic, la Centrul de asistenta a contribuabililor, la nr.0314039160;
- accesand pagina de Internet, site-ul www.anaf.ro.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Praf saharian deasupra României. ”Depunerile de praf vor fi vizibile și la nivelul solului!”

astăzi, 13:47
26

O nouă masă de aer încărcată cu praf de origine sahariană va tranzita, începând de azi, de la ora 12.00 și până pe 18 aprilie, la ora 00.00, teritoriul României, c...

Polițiștii de frontieră botoșăneni curăță Prutul de plasele monofilament interzise de lege!

astăzi, 12:32
64

În ultima săptămână, poliţiştii de frontieră botoșăneni, care executau misiuni de patrulare pe râul Prut sau în cooperare cu reprezentanți ai A.J.V.P.S. Botoșani, cu ...

Pasageri cu comportament suspect, polițiștii au găsit droguri sub preșul din mașină!

astăzi, 12:18
128

Astăzi, 16 aprilie 2024, polițiștii au oprit pentru control, pe strada Spiru Haret din municipiul Dorohoi, un autoturism condus de un tânăr de 24 de ani, din aceeași localitate.În...