Astăzi este Ziua Internaţională a Păcii!

Astăzi este Ziua Internaţională a Păcii!
Sub genericul "Să fie pace în lume!", duminică, 18 septembrie, elevii clasei a VIII-a A de la Școala Gimnazială Nr. 1 Albești, au marcat Ziua Internațională a Păcii, activitate ce s-a desfășurat în parteneriat cu Primăria Albești.

Într-o lume dominată de violență și intoleranță, în care neînțelegerile și conflictele nesoluționate la timp iau forma luptei de stradă și armată, se impune a învăța să conviețuim pașnic, să instaurăm Pacea și să-i redăm locul cuvenit.
         
Importanța acestei teme a fost recunoscută în decursul anilor figurând între prioritățile Organizatiei Natiunilor Unite și ca principal scop al UNESCO.Cu toate acestea, problematica păcii este departe de a fi soluționată; stau mărturie numeroasele conflicte care frământă societatea internaționala a ultimelor decenii.        

Sub genericul "Să fie pace în lume!", duminică, 18 septembrie, elevii clasei a VIII-a A de la Școala Gimnazială Nr. 1 Albești, au marcat Ziua Internațională a Păcii, activitate ce s-a desfășurat în parteneriat cu Primăria Albești.
    
Adunați în piața din satul Albești, cu Porumbeii Păcii,  pancartă și steagul României, elevii au împărțit persoanelor ce se aflau în zonă ecusoane ce reprezintă simbolul Păcii, în timp ce la difuzor se audia melodia "Să fie pace în lume!", cântată la Cenaclul Flacăra. Moment unic, emoționant, încărcat de patriotism și responsabilitate civică.

Acest flash-mob a fost urmat de "Marșul Păcii", activitate ce a constat în deplasarea elevilor pe domeniul public, din centrul satului până la ieșirea spre satul Buimăceni și din centrul satului până la ieșirea spre satul Tudor Vladimirescu.  

"Plecând de la ideea că Pacea este o valoare mondială, am încercat, prin intermediul acestei activități, să sensibilizăm elevii și comunitatea cu privire la importanța păstrării Păcii, activitatea noastră având motto-ul: "Hrănește-ți inima cu pace! Aceasta înseamnă să trăiești în pace cu tine însuți, să respiri în liniște. Fii atent la tot ceea ce te face fericit! Nu există pace în lume dacă nu există pace în inima ta și a mea" -Phil Bosmans", a precizat consilier educativ, prof. Carmen Macovei. (comunicat de presă)


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Posturi scoase la concurs într-o instituție din Botoșani!

astăzi, 14:22
1

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) din Botoșani anunță faptul că în luna martie s-au vacantat în cadrul instituției două locuri de muncă. Este vorba despre două posturi de c...

Cum vrea un fost consilier al lui Costică Macaleți să schimbe pe furiș procedura de verificare a colaboratorilor Securității!

astăzi, 13:54
43

În timp ce Parlamentul numește șase noi membri în Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS), în instituție mocnește un scandal legat de procedura de ...

Fără taxă de internare la „Mavromati”? Ce spune noul manager al spitalului! (video)

astăzi, 13:32
177

La aproape o săptămână de la ocuparea funcției de manager interimar, economist Corneliu Mihai a participat la o conferință cu presa locală. În cadrul conferinței, managerul unită...