Astăzi a început marşul pentru autostrada Iaşi -Târgu Mureş! Se poate alătura oricine doreşte

Moto­ciclişti şi maşini mici, autocare, microbuze, tiruri. Coloana de vehicule a plecat astăzi, la ora 11, spre Ungheni. Mâine, de la 7 dimineaţa, din Piaţa Unirii din Iași, se va pleca spre Târgu Mureş. Se poate alătura oricine doreşte.

Astăzi a început marşul pentru autostrada Iaşi -Târgu Mureş! Se poate alătura oricine doreşte

„Autostrada e importantă pentru comunicare, pentru dezvoltare economică şi pentru a uni oamenii între ei. E importantă nu doar pentru noi, ci pentru toată Moldova“, a declarat ieri Liviu Ţigănaşu, preşedintele Asociaţiei „Frăţia Motoa­relor“, unul dintre organizatorii marşului auto Iaşi - Tg. Mureş, pe traseul pe care ar urma să-l aibă autostrada.

În ine­dita acţiune de protest, „avem alături de noi nu doar moto­ciclişti şi maşini mici, ci şi autocare, microbuze, şi chiar şi tiruri“. Ţigănaşu a precizat că deplasarea spre Tg. Mureş va avea loc în mod simbolic începând de la Ungheni.

"Din partea autorităţilor locale, - primari şi preşedinţi de consilii judeţene -, de pe traseul viitoarei autostrăzi şi chiar din judeţe învecinate, avem semnături că dumnealor sunt alături de demersul nostru, şi e normal să fie aşa pentru cei care sunt preocupaţi de dezvoltarea comunităţilor în care trăiesc", a adăugat iniţiatorul marşului.

Întrebat câţi vor porni la drum, el nu a putut să dea un număr exact, dar a spus că pe parcurs sunt prevăzute puncte de joncţiune cu cei care se vor alătura coloanei plecate din Iaşi.

"Vineri (astăzi, n.r.), de la ora 11, din faţa Palatului Culturii, vom face prima deplasare, la Ungheni, unde vom fi întâmpinaţi de primarii din stânga şi din dreapta Prutului, şi ne vom întoarce îm­preună în Iaşi. Sâmbătă dimineaţă, la ora 7, ne vom întâlni cu toţii în Piaţa Unirii, de unde vom pleca spre Târgu Mu­reş, cu escală peste noapte la Topliţa. Duminică dimineaţa sun­tem aşteptaţi la Târgu Mureş", a explicat Liviu Ţi­gănaşu.

Grupul de iniţiativă a lansat şi un site (iasi-tgmures.info) unde pot fi consultate detalii despre evenimentul din perioada 8-10 septembrie.

sursa: Ziarul de Iași

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
609

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
457

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
2994

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...