Astazi a fost inaugurata Casa Corpului Didactic Botosani

Astazi a fost inaugurata Casa Corpului Didactic Botosani

 CASA CORPULUI DIDACTIC BOTOSANI  

Fost liceu de fete, cladirea veche de 122 de ani, acum proaspat renovata, ascunde o istorie coplesitoare. Printre invitatii la inaugurarea sediului de astazi s-au aflat inspectorii generali ai ISJ, fostii directori ai CCD, profesori metodisti care au activat la Casa Corpului Didactic, directorul de la Directia Judeteana de Cultura, precum si muzeograful Median Gheorghe, cel care a expus in fata publicului istoricul acestei cladiri.

"Astazi, o zi importanta pentru noi, cei de la Casa Corpului Didactic Botosani, pentru ca am reusit si am sfintit aceasta casa a dascalilor botosaseni. Spun o zi importanta pentru noi si pentru toate cadrele didactice din judet, deoarece astazi a debutat Festivalul judetean Zilele Edu-CCD, zile in care colegii nostri sunt invitati sa participe la diverse activitati stiintifice, metodice si culturale. Este o zi importanta pentru municipiul Botosani pentru ca, prin finalizarea lucrarilor, am redat o cladire importanta, ce are o parte semnificativa din istoria orasului nostru", a precizat Catalina Lupascu, director al Casei Corpului Didactic.

Momentul a fost marcat si prin expozitii cu icoane si simboluri de Paste, o expozitie cu produsele finale ale tuturor proiectelor de cooperare, o expozitie a revistei Mentor 21, ce implineste zece ani in acest an, si expozitia cu lucrarile elevilor din judet.

Maine, festivalul va continua cu o sesiune de comunicari si referate, miercuri cu ateliere de lucru pe tema educatia parintilor, iar joi va fi o zi de aniversare unde vor fi invitati si fostii directori ai CCD, impreuna cu cadre didactice pensionare din judet.

"Sunt momente extraordinare! Un moment important am avut si cand o doamna din Botosani, care a fost eleva Liceului Carmen Sylva, a dorit sa revada fostul liceu. Ne bucuram ca am reusit sa punem in valoare, in aceasta zona frumoasa, a Bulevardului Mihai Eminescu, o cladire de patrimoniu, o cladire monument istoric, o cladire ce apartine multor botosaneni care au trecut fie ca elevi, fie ca vizitatori, sau ca si cadre didactice la CCD Botosani", a declarat Catalina Lupascu.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cod Galben pentru județul Botoșani, în această dimineață!

astăzi, 07:49
424

Administrația Națională de Meteorologie a emis în această dimineață o atenționare de tip Cod Galben pentru județul Botoșani.Astfel, până la ora 10.00, județul Botoșani se a...

Jandarmii își sărbătoresc ziua pe Pietonalul Unirii, cu tehnica de intervenție și câinii de serviciu!

astăzi, 07:19
138

Evenimentul va avea loc sâmbătă, 30 martie, între orele 10.00 și 12.00, în fața Muzelui de Istorie Județean Botoșani.Jandarmii vor prezenta tehnica și mijloacele de interv...

Veste uriașă pentru vârstnici: ”E un pas extrem de importanti!”

astăzi, 07:02
366

Compania Națională Poșta Română se pregătește să introducă posibilitatea achitării acestora cu cardul direct la poștaș. Compania a investit în 7.000 de dispozitive mobile care v...