Asfaltare pe ploaie pe sectorul Botoşani- Roma. Explicaţiile autorităţilor! FOTO

Asfaltare pe ploaie pe sectorul Botoşani- Roma. Explicaţiile autorităţilor! FOTO
Botoşănenii care circulă frecvent pe sectorul de drum Botoşani- Roma au răsuflat uşuraţi, zilele trecute, când au văzut utilajele societăţii Transporturi Auto pregătind suprafaţa pentru asfaltare. Luni s-a decapat pe porţiuni şi s-a început turnarea stratului de asfalt.

Numai că operaţiunea a continuat şi marţi dimineaţă, când deja ploaia se "instalase". Mai mulţi botoşăneni care au circulat spre Botoşani sau spre Roma şi care au văzut că se asfalta pe ploaie au sesizat indignaţi situaţia la Ştiri.Botoşani.Ro. Precizăm, de asemenea, că ANM a emis şi un Cod Portocaliu de ploi valabil în intervalul 11 octombrie, ora 18 – 12 octombrie, ora 20.

"Cât credeţi că ţine asfaltul ăla dacă a fost bătut pe ploaie? Numai cât ţine campania electorală, că altfel în iarnă ne vom trezi iar cu cratere", spunea unul dintre botoşăneni.

Dorin Birta, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, are o explicaţie pentru cele întâmplate. "Ploile erau prevăzute a începe după ora 11, astfel că în această dimineaţă, devreme, s-au pregătit două maşini de mixtură asfaltică, s-a lucrat pe uscat cât nu a plouat iar când a început ploaia, mai rămăsese cam jumate de maşină. Dacă nu se folosea atunci, nu mai aveau ce face cu ea, aşa că au pregătit dinainte terenul. Este vorba de o lungime de 30- 40 de metri care a fost asfaltată astăzi, dar acum lucrările s-au oprit. Oricum, în cazul în care constatăm că vor apărea probleme pe sectorul respectiv, nu vom plăti banii constructorului pentru că noi nu am dat dispoziţie să se lucreze în orice condiţii", declară Dorin Birta.








 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Veste bună pentru bunica Elena, femeia singură și imobilizată la pat. ”Mulțumim tuturor celor ce ați ajutat concret!”

astăzi, 10:50
52

O asociație din Botoșani s-a oferit chiar să o preia pe bunica Elena în centrul destinat oamenilor fără adăpost.Astfel, potrivit celor transmise de preoteasa Anamaria Macuc, cea care a...

O femeie de 97 de ani a ieșit singură din casa cuprinsă de flăcări! (Foto)

astăzi, 10:14
163

O femeie în vârstă de 97 de ani, din localitatea Pădureni, a rămas fără casă în urma unui incendiu generat, cel mai probabil, de jarul căzut din sobă pe materiale combustibil...

Zi neagră pentru drumari: o femeie de 45 de ani a murit, un bărbat este în stare gravă. Apel către participanții la trafic!

astăzi, 09:41
744

În timp ce efectua lucrări de întreținere curentă, o echipă de drumari a fost implicată într-un accident rutier.Cu toate că lucrările efectuate erau semnalizate corespunz...