Artistii au iesit in strada!

Artistii au iesit in strada!

 Teatrul Mihai Eminescu Botosani  

Oamenii din cultura botosaneana au pichetat joi sediul Prefecturii, in semn de protest fata de Hotararea de Guvern 1672/2008 cu privire la evaluarea si remunerarea personalului din teatre si din institutiile de cultura.

Din cele 200 de persoane afiliate la sindicatul pe ramura de cultura, la nivelul judetului Botosani, doar 20 au participat, joi, la pichetarea din fata Prefecturii.

La ramura Cultura a Uniunii Sindicatelor sunt afiliate Teatrul Mihai Eminescu, Teatrul pentru Copii si Tineret Vasilache si Filarmonica de Stat Botosani.

"In fiecare joi, timp de sase saptamani, in acelasi interval orar, vor fi proteste la Guvern si la nivel national. E pacat ca nu avem sprijinul domnului Paleologu. Noi asteptam o sustinere din partea lui, insa el ne-a dezamagit. Dupa ce ne-a promis sprijin, s-a razgandit si a facut exact contrariul. Suntem nemultumiti de lipsa de comunicare intre partenerii sociali. Initial, si-a aratat interesul fata de solicitarile noastre, apoi a gasit scuze si a spus ca nu se gasesc rezolvari. Dorim mai multa intelegere si sa se tina cont de propuneri. Totul depinde si de gradul de implicare a colegilor nostri si de importanta pe care o vor acorda acestui demers", a precizat Marius Rusu, liderul de sindicat din cadrul Teatrului pentru Copii si Tineret Vasilache.

Sindicalistii botosaneni au discutat despre problemele lor cu prefectul Cristian Roman si cu subprefectul Viorica Afrasanei.

"Va asiguram de tot sprijinul cuvenit si vom fi deschisi catre dialog. Vineri dimineata vom demara toate procedurile necesare, vom incerca sa purtam discutii si cu ministrul, dar decizia este a executivului. Ar trebui sa se poata rezolva aceasta problema, deoarece instritutiile de cultura sunt descentralizate si nu afecteaza major bugetul", a mentionat Cristian Roman, prefect de Botosani.

Artistii sunt nemultumiti de faptul ca ministrul Theodor Paleologu refuza sa tina cont de punctul de vedere exprimat de partenerii sociali si continua sa mentina aceasta HG care afecteaza veniturile si relatiile de munca ale artistilor interpreti, precum si ale personalului tehnic de specialitate.

Prin acest protest, artistii solicita Ministrului Cultelor si Patrimoniului National, Theodor Paleologu, suspendarea in regim de urgenta a HG 1672/2008 cu privire la evaluarea si remunerarea personalului din teatre si din institutiile de cultura, promovarea proiectului agreat de Ministerul Culturii cu partenerii sociali.


 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Copil de trei ani rămas blocat în apartament. Bunica a chemat urgent pompierii! (Foto)

astăzi, 14:50
45

Într-o clipă de neatenție, un copil de trei ani, din municipiul Dorohoi, a rămas blocat într-un apartament situat la etajul IV. La fața locului au ajuns, în cel mai scur...

(P) Renovare de nota 10: cele mai populare dileme şi cum să le faci faţă

astăzi, 14:47
14

Renovările interioare nu sunt deloc uşoare, mai ales atunci când te loveşti de probleme pe care nu ştii cum să le soluţionezi. Fie că reamenajezi o casă, fie că urmează să te muţi &i...

A murit cea mai titrată jucătoare de scrabble a României! (Foto)

astăzi, 13:46
132

A fost cea mai titrată jucătoare de scrabble a României, campioană națională în limbile română și franceză, Maestră a Sportului.Claudia Mihai a fost un model de dăruire...