Arii din opere, muzica de film si o trompeta fermecata joi seara, pe scena Filarmonicii botosanene!

Arii din opere, muzica de film si o trompeta fermecata joi seara, pe scena Filarmonicii botosanene!
Muzica de film, arii din opere celebre, sala aerisita din cauza publicului putin la numar, dar un spectacol de inalta tinuta si calitate artistica!

Din pacate, programarea concertului pentru joi, in conditiile in care vinerea este, de ani buni, zi de concert pentru melomanii botosaneni, a afectat nedrept si, probabil, iremediabil, bucuria invitatilor de pe scena.

Din pricina unor activitati care se vor desfasura in Casa de Cultura, Filarmonica Botosani, gazduita de ceva timp de sindicate, a fost nevoita sa faca un compromis care, s-a vazut, a avut urmari.

Botosanenii mai au ocazia sa urmareasca, totusi, concertul, la Suceava, unde orchestra Filarmonicii botosanene va evolua vineri seara, tot de la ora 18.30.

Asadar, un concert eveniment, joi, la Filarmonica Botosani, cu muzica din filme si arii de opera, interpretate la trompeta de Sergiu Carstea, din Republica Moldova, sub bagheta dirijorala a italianului Leonardo Quadrini.

Atmosfera relaxata, destinsa si distinsa, a creat puntea de legatura intre basarabeanul trompetist si publicul receptiv la sunetele grave, hotarate, dar extrem de penetrante ale instrumentului care a readus pe scena aerul incomparabil al lui Mozart, Puccini, Rossini, dar si muzica filmelor Razboiul stelelor, Anonimul venetian, Gladiatorul, Titanic sau Lista lui Schindler.

Dirijorul Leonardo Quadrini a mai fost prezent la pupitrul orchestrei botosanene in urma cu un deceniu si jumatate.

Invitatul Filarmonicii, Sergiu Carstea, si-a dat masura propriei valori, dar si a sentimentului profund muzical si dedicat artei, trompetistul comunicand cu sala si explicand, in virtutea unui bun simt profund uman, fiecare piesa, creand astfel o lejeritate si o mai buna intelegere a elementelor prezentate.

 

LEONARDO QUADRINI s-a nascut in anul 1961, in orasul Benvenuto din Italia. Actualmente este profesor titular la catedra de Esercitazioni Orchestrali a Conservatorului Nicola Sala din orasul natal, dar a detinut si posturi de dirijor de orchestra sau muzica de camera la conservatoarele din Foggia, Matera, Cosenza, Perugia, Avellino. Din anul 2005 este si director artistic al Teatrului liric Elena Teodorini din Craiova. A participat la realizarea unor manifestari deosebite precum: concertul din Università Lateranense din Roma, ocazionat de acordarea Titlului de Doctor honoris causa lui giulio Andreotti la implinirea varstei de 85 de ani; concertul Eurovision pentru beatificarea Maicii Teresa din Calcutta (in catedrala din Tirana, Albania); concertul de redeschidere a Teatrului Mare din Pompei, dupa restaurarea acestuia in anul 2003; concertul cu opera Cavalleria rusticana Festivalul Musica Temporum de la Tivoli (Italia).

SERGIU CARSTEA este un muzician basarabean stabilit in Romania. A absolvit Institutul de Stat al Artelor Gavriil Musicescu din Chisinau, specializandu-se apoi in cantul la trompeta la Conservatorul Superior de Muzica din Paris (Franta), cu profesorii Pierre Thibaud. Jean Douay si Antoine Curé. Activitatea sa in domeniul muzicii include si latura pedagogica, inceputa in anul 1977 in Chisinau si continuata la Facultatea de Muzica din Timisoara. La Botosani a mai cantat in iunie 1994 cu formatia de alamuri Moldova Brass Quintet.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Hermannstadt - FC Botoşani, astăzi de la ora 17:30

astăzi, 14:03
39

FC Hermannstadt şi FC Botoşani se întâlnesc astăzi în etapa a cincea a play-out-ului Superligii.Vezi oferta Superbet pentru meciul cu Hermannstadt!Gazdele sunt lideri &i...

Contabila născută în Botoșani pasionată de fotbal, care luptă în competiția pentru ”1 milion”! (Foto)

astăzi, 14:02
146

Se numără printre cei 50 de concurenți de la „Insula de 1 milion” pentru că își dorește de mult timp să apară într-o emisiune televizată. Aceasta luptă pentru fiul ș...

Sancțiuni de 9.000 de lei pentru apelare nejustificată sau abuzivă la 112!

astăzi, 13:29
34

În ultimele 24 de ore, polițiștii botoșăneni au organizat 3 acțiuni punctuale, în cadrul planului BLOCADA, acționând în sistem integrat, împreună cu jandarmii și ...