Arestul la domiciliu, printre prevederile noului cod penal

Arestul la domiciliu, printre prevederile noului cod penal
Aceasta masura ar putea fi adoptata din 2010 in Romania si prevede ca inculpatii nu vor putea parasi propria locuinta, ei fiind monitorizati cu ajutorul unei bratari dotate cu sistem GPS. In rest, persoanele arestate pot face orice fel de activitate, anunta RTV.

Alte modificari din Codul Penal prevad ca limita de varsta de la care minorii raspund pentru faptele comise sa coboare de la 14 la 13 ani. Incestul devine infractiune si orice parinte care nu isi lasa copiii la scoala risca inchisoare. De asemenea, un inculpat care-si recunoaste vina va face mai putini ani de inchisoare.

Mai mult, noul proiect de cod civil prevede ca mariajele se vor putea desface la starea civila, iar logodnicii ar putea avea aceleasi drepturi ca si persoanele casatorite.

In cazul in care noile proiecte vor fi aprobate, apelurile vor fi judecate doar de catre curtile de apel, iar recursurile de catre instanta suprema.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani - Dinamo 2-1! Meci nebun pe Stadionul Municipal

Marţi, 23 Aprilie 2024
479

Dinamo a primit un penalty, după o fază la care Țigănașu și-a spart capul. Mai apoi, Abdllah a ratat penalty-ul. Bogdan Andone a protestat vehement, și a fost eliminat.Ulterior, Dinamo a ma...

Proiect USR înaintat Senatului: Absolvenții de liceu care au promovat bacalaureatul ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe!

Marţi, 23 Aprilie 2024
64

Absolvenții de liceu care au promovat examenul național de Bacalaureat ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe, potrivit unui proiect depus la Senatul României de către U...

Polițiștii rutieri au verificat respectarea traseelor de deplasare stabilite pentru autovehiculele ”Școală”!

Marţi, 23 Aprilie 2024
81

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au organizat luni, 22 aprilie 2024, o acțiune pentru prevenirea și combaterea abaterilor la regimul rutier de către instructorii autorizați din cadrul ș...