Arest la domiciliu pentru un suspect de contrabandă!

Arest la domiciliu pentru un suspect de contrabandă!
Arest la domiciliu: asta au decis judecătorii în cazul tânărului pentru prinderea căruia poliţiştii de frontieră au derulat o adevărată desfăşurare de forţe.

Miercuri seară, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Dorohoi au observat în apropierea liniei de frontieră mai multe persoane care se deplasau de pe teritoriul ucrainean pe teritoriul României, cărând mai multe colete voluminoase. Când la rândul lor i-au văzut pe poliţişti, indivizii au rupt-o la fugă spre teritoriul statului vecin, ignorând somațiile verbale. În aceste condiţii, poliţiştii de frontieră au fost nevoiţi să facă uz de armă, trăgând patru focuri de avertisment în plan vertical.

Un singur fugar a fost prins, fiind vorba de Bogdan P. ,de 20 de ani, din Pomârla. În acest timp, cu sprijinul câinelui Nax, au fost descoperite opt colete învelite în folie de culoare neagră, la aproximativ 100 metri de la linia de frontieră către interior, ce conţineau 14.980 pachete țigări, de proveniență Duty-Free, cu timbru de acciză R. Ucraina, în valoare totala de 134.655 lei.

Tânărul a fost reţinut şi ulterior prezentat unei instanţe a Judecătoriei Dorohoi cu propunere de arestare preventivă, pentru săvârşirea infracţiunilor de introducere în ţară de bunuri sau mărfuri prin alte locuri decât cele stabilite pentru control vamal şi trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Judecătorul a dispus însă plasarea tânărului în arest la domiciliu, cu obligaţii referitoare la condiţiile în care îşi poate părăsi casa şi interdicţia de a lua legătura cu un martor din dosar.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

Joi, 28 Martie 2024
121

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

Joi, 28 Martie 2024
83

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

Joi, 28 Martie 2024
79

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...