Aprobare dată de consilierii locali în vederea atragerii de fonduri europene pentru Biserica Sf. Gheorghe

Aprobare dată de consilierii locali în vederea atragerii de fonduri europene pentru Biserica Sf. Gheorghe
Consilierii locali, întruniți luni în ședință extraordinară, au aprobat două proiecte de hotărâre ce vizează Biserica "Sf. Gheorghe", fiind vorba de aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru proiectul "Reabilitarea și dezvoltarea turistică a monumentului istoric Ansamblul Bisericii Sf. Gheorghe", și aprobarea proiectului și a cheltuielilor legate de acesta, precum și acordul de parteneriat dintre Primărie și Parohia "Sf. Gheorghe".

Municipalitatea vrea să atragă fonduri europene pentru realizarea lucrărilor de la Biserica "Sf. Gheorghe", valoarea proiectului fiind de 9,8 milioane lei. Partea de cofinanțare a Primăriei ar fi 158.393 lei.

"Aș dori să îl întreb pe domnul primar dacă există vreo șansă să terminăm această biserică pentru a nu fi acuzați de unii sau de alții de rea credință și de faptul că nu ați făcut nimic în acest sens. Am observat că au apărut tot felul de declarații ale unora sau altora. Avem vreo șansă să terminăm această biserică și dacă da, în cât timp, să nu dăm niște iluzii deșarte enoriașilor", a spus  consilierul local Eugen Țurcanu.

"Ceea ce facem noi astăzi aici este să încercăm să pornim lucrările la această biserică pe fonduri europene. Dacă avem șanse să finalizăm depinde de foarte multe lucruri această problemă, mai avem obiective pe care le-am început și încă nu le-am terminat. Noi ne facem datoria și am întrat în acest parteneriat doar cu scopul, de altfel nobil, de a reabilita, restaura biserica simbol a orașului", a replicat primarul Cătălin Flutur.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Votează destinația anului 2024, Cornișa face parte dintre atracțiile supuse votului. „Să ne mândrim că suntem finaliști!”

astăzi, 09:43
26

Cornișa Aqua Park&Sports a intrat într-o competiție ce are drept scop promovarea turismului. „Votează destinația anului” este una dintre cele mai importante competiții desti...

Tot mai mulți români din Italia se întorc acasă: „S-a scumpit totul, plătim și aerul pe care îl respirăm”

astăzi, 09:27
71

Tendința este reflectată și de datele recente care indică o scădere semnificativă a sumelor de bani trimise în țară de către românii stabiliți în Italia, conform statistici...

Invitație pentru iubitorii de artă: Expoziția „Salon de primăvară – Liviu Șoptelea și prietenii”

astăzi, 08:32
35

Evenimentul este organizat de Societatea Culturală ”Expo-Art” Botoșani și reunește pe simeze lucrări de pictură și tehnică mixtă, creații ale unor artiști botoșăneni din diver...