Aproape 2.000 de botosaneni in Piata Revolutiei! Turcanu vrea parada si in primavara - FOTO, VIDEO

Aproape 2.000 de botosaneni in Piata Revolutiei! Turcanu vrea parada si in primavara - FOTO, VIDEO

   Ionut Tabultoc

Dupa ce au colindat strazile municipiului Botosani, participantii la cea de-a 39-a editie a Festivalului de datini si obiceiuri de iarna "Din strabuni, din oameni buni", le-au oferit botosanenilor un adevarat spectacol.

Aproximativ 2.000 de suflete au urmarit timp de cateva ore programul oferit de participanti pe scena din Piata Revolutiei.

Presedintele Consiliului Judetean Botosani, Florin Turcanu, a fost prezent langa scena, insa a refuzat sa urce sa le transmita oamenilor un mesaj.

"Eu consider că acum în luna decembrie cetăţenii vor să-şi limpezească gândurile, să-şi cureţe sufletul şi cred că politica trebuie lăsată un pic mai la distanţă. Puteam să mă adresez în calitate de preşedinte al CJ dar cetăţenii mă cunosc, ştiu că am sprijinit această acţiune şi nu are rost să încerc să politizez acţiunea frumoasă organizată de colegii de la Centrul de Creaţie", a declarat Florin Turcanu.



Acesta a tinut sa-i anunte pe botosaneni ca in primavara anului viitor va organiza, in premiera, o parada a costumelor populare romanesti.

"Vom avea invitate toate formaţiile din judeţ şi din alte judeţe, vom premia toate formaţiile care s-au implicat la nivelul judeţului pentru crearea şi promovarea tradiţiei şi vom avea pentru prima dată parada costumelor populare. Azi am avut parada obiceiurilor, în primăvară, la anul, vom avea prima ediţie a paradei costumelor populare", a mai spus seful CJ Botosani.

Pe scena amplasata in fata Palatului Administrativ a fost un adevarat maraton de jocuri si uraturi pentru un an nou mult mai bun decat cel care se termina. Cat timp au asteptat sa le vina randul pentru a prezenta numarul, ursii, mascatii si caprele au fost asaltate de botosaneni pentru a imortaliza momentul intr-o fotografie.









































 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Proiect de lege: Minorii de 17 ani, cu permis, ar putea conduce alături de un însoțitor cu experiență!

Miercuri, 24 Aprilie 2024
79

Comisiile juridică și pentru apărare din Senat au aprobat un proiect de lege care permite minorilor de 17 ani, cu permis categoriile B și BE, să conducă cu un însoțitor cu experiență de...

Polițiștii dintr-o localitate din Botoșani au discutat cu elevii pe tema siguranței online! (Foto)

Miercuri, 24 Aprilie 2024
88

Polițiștii din cadrul Poliției orașului Flămânzi alături i-au vizitat pe copiii din cadrul Școlii Gimnaziale ”Ion Bojoi” din localitate. Prin intermediul activităților educa...

Elevi ai unui liceu tehnologic din județ au învățat, alături de alți colegi din țară, cum să combată șomajul

Miercuri, 24 Aprilie 2024
119

106 elevi de la 13 licee din 11 localități au lucrat în echipe, în cadrul workshop-ului virtual JA Social Innovation Camp, organizat de Junior Achievement (JA) România ca parte a p...