APM Botoşani organizează o nouă sesiune de instruire pentru agenţii economici

APM Botoşani organizează o nouă sesiune de instruire pentru agenţii economici
Agenţia pentru Protecţia Mediului Botoşani va organiza, la începutul lunii noiembrie 2014, o nouă sesiune de instruiri destinată autorităţilor locale şi operatorilor economici din judeţul Botoşani având ca scop asigurarea îndeplinirii obligațiilor legale din domeniul gestionării deșeurilor.

Instruirile vor fi ţinute de specialiştii APM Botoşani şi vor aborda teme specifice: legislaţia în domeniul gestiunii deşeurilor, gestionarea anumitor categorii de deşeuri: uleiuri uzate, ambalaje, VSU, baterii şi acumulatori uzaţi, deşeuri de echipamente electrice şi electronice, transport deşeuri, gestionarea substanţelor şi preparatelor chimice, întocmirea raportărilor, înregistrarea şi folosirea SIM, completarea chestionarelor statistice.

La instruiri, care vor avea loc la sediul instituţiei şi vor fi gratuite, pot participa responsabilii de mediu din cadrul firmelor private şi de stat, în conformitate cu prevederile Legii nr. 211/2011, art. 22, alin3 privind deşeurile, precum şi reprezentanţi ai autorităţilor locale.

Participanţii îşi vor consolida cunoştinţele în ceea ce priveşte monitorizarea activitatilor de gestiune a deşeurilor, elaborarea documentelor şi a raportărilor specifice, inclusiv prin prezentarea unor studii de caz.

"Având în vedere reacţiile pozitive obţinute după susţinerea primei serii de cursuri, care a avut loc în luna martie 2014 şi la care au participat peste 100 de persoane, am luat decizia de a organiza o nouă sesiune de instruiri, în special pentru cei care nu au putut participa în prima etapă. Cei interesaţi se pot înscrie la sediul APM Botoşani până pe data de 25 octombrie 2014. La sfârşitul perioadei de instruire, persoanele înscrise vor primi o diplomă care va atesta participarea la instruirile în domeniul gestiunii deşeurilor", a declarat directorul executiv al APM Botoşani, Eugen Mateciuc.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Primăriile din Botoșani care stau mereu cu mâna-ntinsă la Guvern. „Nu facem față cheltuielilor din venituri proprii!”

astăzi, 10:45
95

Potrivit statisticilor, la nivel național, mai bine de două treimi din primăriile de comună din România nu reușesc să achite nici măcar salariile angajaților sau să achite facturile din...

Mailat, eroul de pe Municipal: ”Știu cât muncesc și cât de mult îmi doresc să salvez echipa de la retrogradare!”

astăzi, 10:14
180

Meciul a fost marcat de autogolul lui Gabriel de Moura în minutul 13, care a deschis scorul în favoarea echipei moldovene.În timp ce pentru Dinamo, Astrit Slemani a reușit să e...

Triumf botoșănean în Polonia: Trofeul festivalului și Premiul pentru cea mai bună actriță! (Foto)

astăzi, 09:54
94

Teatrul Pentru Copii și Tineret „Vasilache” (Studioul de Teatru pentru Tineret) a participat în această perioadă la Festivalul Internațional de Teatru Sitfy Polonia.Aflat la ...