Apel făcut de reprezentanții IPJ Botoșani către cei care doresc o carieră în poliție

Apel făcut de reprezentanții IPJ Botoșani către cei care doresc o carieră în poliție

Reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani fac un apel către toți cei care doresc să urmeze o carieră în cadrul Ministerului Afacerilor Interne să se înscrie la concursul organizat în luna ianuarie în vederea admiteii la una dintre unitățile de învățământ care aparțin Ministerului, respectiv poliție, jandarmerie, ISU și Poliția de Frontieră.

Pentru reducerea deficitului de personal la nivelul MAI s-a stabilit un pachet de măsuri, una dintre cele mai importante fiind creșterea cifrei de școlarizare la instituțiile de învățământ postliceale.

În acest context, în perioada 13-21 ianuarie 2018 va avea loc un examen de admitere conform graficelor sau calendarelor publicate la fiecare dintre unitățile de învățământ aparținând poliției, jandarmeriei, ISU și Poliției de Frontieră. Un astfel de examen reprezintă o premieră pentru MAI, fiind scoase în total la concurs 2.880 de locuri.

Cererile de înscriere se depun până la data de 5 decembrie 2017 la structurile de resurse umane ale unităților teritoriale și centrale ale structurilor MAI, potrivit specialității pentru care optează candidații și în raport de domiciliul sau reședința înscrisă în cartea de identitate. 

"În vederea recrutării de concurenți pentru admitere s-a realizat o cercetare sociologică cu scopul de a identifica motivele pentru care actualii elevi s-au îndreptat către instituțiile de îmvățământ ale MAI  iar siguranța locului de muncă a fost opțiunea cea mai des invocată. Alte repere sunt legate de statutul social și de pasiunea pentru meserie. Facem un apel către toți cei interesați de o carieră în MAI să se înscrie la concurs pe locurile puse la dispoziție de fiecare dintre școlile de agenți și subofițeri ale MAI", a precizat Bogdan Cotloană, șeful Serviciului Resurse Umane din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani.

Vezi AICI mai multe detalii!

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Proiect de lege: Minorii de 17 ani, cu permis, ar putea conduce alături de un însoțitor cu experiență!

Miercuri, 24 Aprilie 2024
74

Comisiile juridică și pentru apărare din Senat au aprobat un proiect de lege care permite minorilor de 17 ani, cu permis categoriile B și BE, să conducă cu un însoțitor cu experiență de...

Polițiștii dintr-o localitate din Botoșani au discutat cu elevii pe tema siguranței online! (Foto)

Miercuri, 24 Aprilie 2024
84

Polițiștii din cadrul Poliției orașului Flămânzi alături i-au vizitat pe copiii din cadrul Școlii Gimnaziale ”Ion Bojoi” din localitate. Prin intermediul activităților educa...

Elevi ai unui liceu tehnologic din județ au învățat, alături de alți colegi din țară, cum să combată șomajul

Miercuri, 24 Aprilie 2024
116

106 elevi de la 13 licee din 11 localități au lucrat în echipe, în cadrul workshop-ului virtual JA Social Innovation Camp, organizat de Junior Achievement (JA) România ca parte a p...