Apel al ATOP către botoşăneni: semnalaţi problemele scăpate de sub control!

Apel al ATOP către botoşăneni: semnalaţi problemele scăpate de sub control!
Fostul şef al ATOP, Dumitru Zmău, consilierul juridic al Locativa, Cezar Nicuţă şi primarul oraşului Bucecea, Andron Ţâmpău sunt reprezentanţii comunităţii în actuala componenţă a Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică, organism ce miercuri a avut prima întâlnire.

În cadrul acesteia, s-a stabilit conducerea ATOP, ce va fi preluată de consilierul judeţean Gheorghe Nazare, fost comisar şef în cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie. Prioritatea noului preşedinte al ATOP este reprezentantă de siguranţa civică.

"În funcţie de evenimentele înregistrate şi problemele sesizate de comunitate, vom avea competenţa să intervenim. Primarul este primul responsabil de ordinea publică în comuna de care răspunde, apoi şeful poliţiei din comuna respectivă trebuie să-şi facă treaba pentru care este plătit, dar şi directorul de şcoală, preotul din comună. Fac însă apel la cetăţenii din judeţ să semnaleze orice problemă pe care ei o consideră scăpată de sub control", a declarat Gheorghe Nazare.

Cezar Nicuţă este soţul consilierei preşedintelui Consiliului Judeţean, Cristina Nicuţă.​

Urmează ca în următoarea şedinţă a Consiliului Judeţean să se stabilească valoarea indemnizaţiei de care vor beneficia membrii ATOP şi care de regulă variază între 6- 15% din cuantumul brut al indemnizaţiei preşedintelui CJ. Membrii anteriorului ATOP beneficiau de o indemnizaţie de 596 de lei. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Dezbatere la Liceul "Regina Maria" Dorohoi: Educația digitală versus educația tradițională - FOTO

astăzi, 20:20
63

Joi, 23 noiembrie, un grup de  reprezentanți ai Centrului Europe Direct Botoșani a efectuat  o deplasare la Dorohoi, la Liceul Regina Maria, pentru o inedită activitate în...

Comunicat - Doina Federovici: "Județul Botoșani a primit de la Guvern fondurile necesare pentru asigurarea cheltuielilor din domeniul asistenței sociale"

astăzi, 17:05
230

Președintele PSD Botoșani a anunțat astăzi că în urma solicitărilor autorităților locale, Guvernul a alocat din fondul de rezervă necesarul de bani pentru asigurarea cheltuielilor privi...

O soferiţă însărcinată a suferit un atac de panică după un accident! Un echipaj Smurd, solicitat la faţa locului

astăzi, 15:45
892

Evenimentul a avut loc, joi după-amiază, la intrare în oraşul Săveni dinspre Botoşani. Tânăra, de 27 de ani, se afla la volanul unui VW Passat, fiind acroşată de un autoturism...