Aparatul RMN, tinut pe tusa de birocratie!

Aparatul RMN, tinut pe tusa de birocratie!
Adus in urma cu o luna in Botosani, cu surle si trambite, nimeni nu a beneficiat pana acum de investigatiile cu RMN. Pentru ca, spun reprezentantii Spitalului Judetean, nu exista inca autorizatiile pentru punerea in functiune a aparatului de inalta performanta.

Pana acum, singurul lucru care s-a facut a fost conectarea la reteaua de curent electric a spitalului a camionului in care se afla aparatul de investigatii prin rezonanta magnetica, pentru a fi posibila alimentarea instalatiilor cu care se fac analizele.

Rezonanta magnetica este o metoda de investigare care foloseste un camp magnetic si unde radio pentru vizualizarea diferitelor organe, fiind utilizata pentru diagnosticarea mai multor afectiuni, cum ar fi cele osoase, articulare, ale coloanei vertebrale, ale venelor sau arterelor, tumori sau infectii.

Testul este nedureros si dureaza intre 30 si 120 de minute, iar costul unei astfel de analize poate fi cuprins intre 400 si 1.200 de lei.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-a stins un fost primar din Botoșani. ”Un exemplu remarcabil pentru toți cei din jur” (Foto)

Vineri, 19 Aprilie 2024
786

Liberalul Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe, alăturând deopotrivă cuvinte de apreciere pentru un ”brav coleg atât de valoros și dedicat oamenilor”.Ioa...

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

Vineri, 19 Aprilie 2024
250

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

Vineri, 19 Aprilie 2024
211

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...