Apar suspiciuni in legatura cu eliberarea lui Becali!

Apar suspiciuni in legatura cu eliberarea lui Becali!
CSM face verificari privind modul in care a fost repartizat dosarul vizand recursul declarat de George Becali impotriva deciziei Judecatoriei Sectorului 1, a declarat purtatorul de cuvant al Consiliului, Cecilia Morariu.

"CSM este garantul independentei justitiei", a spus Morariu. Potrivit oficialilor CSM, verificarile vizeaza exclusiv modul in care s-a facut repartizarea aleatorie a dosarului Becali la Tribunalul Bucuresti.

De asemenea, spun aceiasi oficiali, legalitatea si temeinicia unei solutii nu poate face obiectul unei verificari a CSM.

Procurorul general al Romaniei, Laura Codruta Kovesi, a declarat joi, la finalul sedintei CSM, ca daca exista suspiciuni cu privire la eliberarea lui Gigi Becali, procurorul de caz trebuie sa sesizeze Consiliul Superior al Magistraturii.

"Aceasta sesizare ar trebui sa vina de la procurorul de caz sau de la procurorii care se ocupa de acest caz. In situatia in care au indicii de incalcare a codului deontologic sau a legilor de organizare judiciara. Nu pot sa fac eu o astfel de sesizare, sa ma substitui eu procurorului caz", a spus Kovesi, care a raspuns la o intrebare cu privire la eventualele verificari care le-ar putea face CSM cu privire la eliberarea lui Gigi Becali.

Surse judiciare au declarat ca exista mai multe suspiciuni cu privire la modul in care Tribunalul Bucuresti a decis eliberarea patronului echipei Steaua.

De altfel, unul din judecatorii care a facut parte din completul care a decis eliberarea a avut opinie separata, fiind impotriva eliberarii. Mai mult, potrivit unor surse judiciare, cererea de eliberare provizorie sub control judiciar a fost judecata de Sectia I Penala, desi de serviciu era Sectia a II-a penala.

Gigi Becali a fost eliberat pe 17 aprilie, de Tribunalul Bucuresti, desi toate cererile de eliberare facute pana atunci de fanantatorul Stelei au fost respinse.

Ziare.com

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

astăzi, 19:49
110

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

astăzi, 19:02
64

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

astăzi, 18:22
70

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...