Apă potabilă și combustibil cerute de la Rezervele Statului, după declararea stării de alertă

Apă potabilă și combustibil cerute de la Rezervele Statului, după declararea stării de alertă
Instituția Prefectului Botoşani a solicitat celor 35 de unități administrativ-teritoriale în care a fost declarată starea de alertă din cauza secetei să transmită necesarul de apă potabilă și combustibil, pentru a putea fi obținute ulterior de la Rezervele Statului.

La începutul acestei săptămâni, Ministerul Afacerilor Interne a aprobat instituirea stării de alertă, pentru o perioadă de 30 de zile, în orașul Flămânzi, cu satul Chițoveni și Prisăcani și în orașul Darabani, precum și în comunele Adășeni, Avrămeni, Bălușeni, Blândești, Cândești, Cristinești, Concești, Coțușca, Dângeni, Dimăcheni, Drăgușeni, George Enescu, Gorbănești, Lozna, Havârna, Hănești, Hilișeu-Horia, Ibănești, Manoleasa, Mihăileni, Mihălășeni, Mitoc, Nicșeni, Păltiniș, Rădăuți-Prut, Stăuceni, Șendriceni, Știubieni, Tudora, Văculești, Viișoara, Vlădeni și Vlăsinești. 

"Am vorbit cu domnul Curcă de la Rezervele de Stat și am făcut o adresă către toate UAT-urile în care a fost declarată starea de alertă pentru a ne transmite necesarul de combustibil și apă în cazul în care va fi nevoie. Așteptăm răspunsul și vom trimite la București pentru inițierea unei hotărâri de Guvern să luăm motorină și apă de la Rezervele de Stat", a declarat prefectul Dan Nechifor.

Angajații Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență continuă să transporte apă menajeră în localitățile grav afectate de secetă.

"În ceea ce privește transportul apei menajere la nivelul unităților administrativ-teritoriale afectate, acesta s-a redus semnificativ rămânând doar un număr de patru comune unde în continuare asigurăm apa menajeră, respectiv Avrămeni, Adășeni, Nicșeni și Răuseni. Transporturile sunt asigurate periodic, frecvența fiind în funcție de apelurile făcute, dar nu zilnic", a precizat col. Cristian Amaranei, șeful ISU Botoșani.  

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Adolescent înecat în Iazul Polonic!

Duminică, 22 Iulie 2018
2096

S-a întâmplat duminică după-amiază în Dorohoi, după ce un grup de prieteni s-au dus la scăldat în iazul din marginea municipiului. Tânărul de 17 ani ar fi intrat &i...

Jim Fergus - "O mie de femei albe"

Duminică, 22 Iulie 2018
208

Recenziile favorabile, ideea că povestea are la bază un moment mai puţin cunoscut şi mai puţin mediatizat din istoria Statelor Unite şi afirmaţia lui Gérard Depardieu, aflată pe coperta...

Avertizare meteo de furtună!

Duminică, 22 Iulie 2018
988

Astfel, până la ora 21:15, în comunele Vlădeni, Șendriceni, Vârfu Câmpului, Dersca, Mihăileni, Leorda, Cândești, Brăești, Văculești, Lozna precum şi în or...