Apă potabilă și combustibil cerute de la Rezervele Statului, după declararea stării de alertă

Apă potabilă și combustibil cerute de la Rezervele Statului, după declararea stării de alertă
Instituția Prefectului Botoşani a solicitat celor 35 de unități administrativ-teritoriale în care a fost declarată starea de alertă din cauza secetei să transmită necesarul de apă potabilă și combustibil, pentru a putea fi obținute ulterior de la Rezervele Statului.

La începutul acestei săptămâni, Ministerul Afacerilor Interne a aprobat instituirea stării de alertă, pentru o perioadă de 30 de zile, în orașul Flămânzi, cu satul Chițoveni și Prisăcani și în orașul Darabani, precum și în comunele Adășeni, Avrămeni, Bălușeni, Blândești, Cândești, Cristinești, Concești, Coțușca, Dângeni, Dimăcheni, Drăgușeni, George Enescu, Gorbănești, Lozna, Havârna, Hănești, Hilișeu-Horia, Ibănești, Manoleasa, Mihăileni, Mihălășeni, Mitoc, Nicșeni, Păltiniș, Rădăuți-Prut, Stăuceni, Șendriceni, Știubieni, Tudora, Văculești, Viișoara, Vlădeni și Vlăsinești. 

"Am vorbit cu domnul Curcă de la Rezervele de Stat și am făcut o adresă către toate UAT-urile în care a fost declarată starea de alertă pentru a ne transmite necesarul de combustibil și apă în cazul în care va fi nevoie. Așteptăm răspunsul și vom trimite la București pentru inițierea unei hotărâri de Guvern să luăm motorină și apă de la Rezervele de Stat", a declarat prefectul Dan Nechifor.

Angajații Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență continuă să transporte apă menajeră în localitățile grav afectate de secetă.

"În ceea ce privește transportul apei menajere la nivelul unităților administrativ-teritoriale afectate, acesta s-a redus semnificativ rămânând doar un număr de patru comune unde în continuare asigurăm apa menajeră, respectiv Avrămeni, Adășeni, Nicșeni și Răuseni. Transporturile sunt asigurate periodic, frecvența fiind în funcție de apelurile făcute, dar nu zilnic", a precizat col. Cristian Amaranei, șeful ISU Botoșani.  

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

14 medalii obținute de sportivii de la Taekwondo Botoșani la prima competitie de Taekwondo WT din 2018! FOTO

Joi, 22 Martie 2018
294

Debut cu dreptul pentru sportivii legitimați la Clubul Sportiv Real Taekwondo Botoșani la prima competiție de taekwondo wt din anul competițional 2018.În perioada 17-18 martie 2018, &ici...

Elevii din Botoșani, încurajați să urmeze o carieră în cadrul Forțelor Aeriene Române!

Joi, 22 Martie 2018
295

Forţele Aeriene Române organizează campania de promovare a carierei militare, vineri, 23 martie 2018, la Colegiul Național "A.T. Laurian" din Botoșani, în intervalul orar 12....

Porumbei cu idei de Ziua Francofoniei, la Botoșani! FOTO, VIDEO

Joi, 22 Martie 2018
133

Câteva sute de porumbei de hârtie au poposit ieri, la manifestarea de Ziua Francofoniei, oferită de Centrul Europe Direct Botoșani la Uvertura Mall, în compania a două școli gimn...