Apa nepotabila in fantanile din Radauti Prut!

Apa nepotabila in fantanile din Radauti Prut!
Autoritatea de Sanatate Publica Botosani a atentionat populatia din zonele sinistrate in urma inundatiilor din luna iulie ca apa din fantani nu corespunde din punct de vedere chimic.

Atentionarea, facuta in urma analizelor la trei dintre fantanile de pe teritoriul localitatii Radauti Prut face referire la fantanile construite dupa inundatii. Cantitatea de nitriti din aceste fantani depaseste limita admisa.

S-au verificat doar trei fantani la Radauti Prut si s-a demonstrat ca nu sunt corespunzatoare din punct de vedere chimic. In cel mai scurt timp vom face verificari la toate fantanile nou construite, a declarat Ecaterina Chihaia, director adjunct al ASP Botosani.

Solutia pentru potabilizarea apei la Radauti Prut a fost achizitionarea de filtre, in valoare totala de 200 de milioane lei vechi, filtre care vor fi utilizate pana in luna mai 2009.

Pana atunci, autoritatile trebuie sa gaseasca solutii pentru ca locuitorii din zona respectiva sa poata beneficia de apa potabila.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Polițiștii din Botoșani în alertă: Sunați la 112 dacă o vedeți pe Maria!

Marţi, 16 Aprilie 2024
235

Marți, în jurul orei 12.00, fata a părăsit domiciliul, iar până în prezent nu a revenit.Bobeică Narcisa Maria are următoarele semnalmente: aproximativ 1, 65 m înălț...

Se întâmplă lângă noi: Lecție de istorie, arhitectură și numismatica la Agenția BNR Suceava!

Marţi, 16 Aprilie 2024
71

Banca Națională a României (BNR) organizează cea de-a patra ediție a evenimentului „Zilele Porților Deschise”, în zilele de joi,18 aprilie, și vineri,19 aprilie. Pentru a...

Bărbat fără permis de conducere, depistat la volanul unui autovehicul neînmatriculat!

Marţi, 16 Aprilie 2024
70

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 5 Mihăileni au oprit pentru control, luni,15 aprilie 2024, pe drumul comunal DC 77 din comuna Dersca, un autovehicul condus de un bărbat de 4...